CHP’de kurultay tarihi belli oluyor

CHP Sözcüsü Öztrak, CHP İzmir Kongresi'nde çıkan kavgaya ilişkin soruya yanıt verdi. İstenmeyen manzaralarla karşılaşabildiklerini söyleyen Öztrak, "Bu soruyu soranlar bizim kongrelerimizdeki uygar tartışmaları da kavga diye sınıflandırıyorlar" dedi.

Siyaset 26 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Dün CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonrası CHP Sözcüsü Faik Öztrak basın açıklaması yaptı ve toplantıda hükümetin faiz kararlarının ekonomiye etkisi, enflasyon, işsizlik ve sığınmacı konularının görüşüldüğünü söyledi. Karabağ’ı da gündemlerine aldıklarını belirten Öztrak, “Türkiye ve Azerbaycan aynı anda çarpan tek yürektir. Uluslararası hukuka göre, Karabağ’da Azerbaycan egemenliği meşrudur. Azerbaycan’ın bu süreçte sivillere zarar gelmemesi için gösterdiği özen ve barışı tesis etmeye yönelik söylemleri takdire şayandır” dedi.

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 25’ten yüzde 30’a yükselttiğini anımsatan Öztrak, “Erdoğan daha mayıs ayındaki seçimden hemen önce, ‘Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece, faiz yükselemez, faiz devamlı düşecektir. Göreceksiniz enflasyon da faizle beraber düşecek’ diyordu. Sonuç tam tersi oldu. Faiz de, enflasyon da uçtu. Tarihimizde ilk kez devletin iç borcu için ileride ödenecek faiz, borcun anaparasını aştı. Bütçenin faiz giderleri şaha kalktı” diye konuştu.

Hükümetin CHP’li belediyelerin hizmetlerini engellemeye çalıştığını söyleyen Öztrak, “Ankara’da atık su arıtma tesisi için bulunan dış kaynaklı krediyi Erdoğan onaylıyor, belediye meclisi taş koyuyor. İstanbul’da belediyemizin, otizmli ve down sendromlu çocukların kullandığı merkez haline getirdiği spor tesisini kendi ilçe belediyelerine devrediyorlar. Özel ihtiyacı olan çocuklarımıza hizmeti engellemeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı ve CHP’li belediyelerin çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin de konuşan Öztrak, “Kongrelerimizi bitiriyoruz. Yarın Parti Meclisimiz kurultay tarihine karar verecek. Bu ülkenin aydınlık yarınlarına inananlar olarak, bu süreçten de yenilenerek, güçlenerek çıkacağız. Ülkemizi, kifayetsiz muhterislerin elinden kurtaracak yolun kapısını açacağız. Milletimizi bölüp parçalayarak yalanla, hileyle, hurdayla siyaset yapmanın sonuna gelindi. Meydanlarda söylenen yalanların faturası ağır oldu. Milletimiz önümüzdeki seçimlerde kendine bunca zulmü reva görenlere sandıkta mutlaka cevabını verecektir” dedi.

Öztrak, konuşmasının ardından sorulan, ‘CHP’nin hemen her kongresinde çıkan kavgaları nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna “Bütün partilerde olduğu kadar bizde de kongre süreçlerinde istenmeyen manzaralarla karşılaşabiliyoruz. Bunlar hakkında da gerekli incelemeyi yapıyoruz. Öyle görünüyor ki, bu soruyu soranlar bizim kongrelerimizdeki uygar tartışmaları da kavga diye sınıflandırıyorlar. Kongrelerdeki her tartışmayı ‘CHP her kongresinde kavga var’ diye sunmanın neye hizmet ettiğini milletimizin takdirine bırakıyoruz” yanıtını verdi.

CHP'nin kalesi İzmir'den demokrasi manzaraları: Kongrede yumruklar konuştu, sandalyeler uçuştuCHP’nin kalesi İzmir’den demokrasi manzaraları: Kongrede yumruklar konuştu, sandalyeler uçuştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.