Para sayma soruşturmasında Muammer Keskin de ifade verdi: Bütün sorumluluk CHP İstanbul İl Başkanlığına aittir

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntüleri için belediye başkanları Ali Kılıç ile Muammer Keskin de ifadeye çağrıldı. Kılıç dün ifadesinde 200 bin TL gönderdiğini söyledi, Keskin ise bugün adliyedeydi.

Siyaset 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin.

Sosyal medyada ortaya çıkan ve CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının alımı sırasında kaydedildiği söylenen ‘para sayma’ görüntülerine ilişkin 11 Mart tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

İfadeye çağrılan ilk üç isimden eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ile CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın eski basın danışmanı Can Poyraz 14 Mart günü ifade vermek üzere Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Ertesi gün de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş ifade verdi. 18 Mart günüyse Ali Rıza Braka da ifade vermeye gelen isimlerden oldu. Şüpheli Braka’nın ardından İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz da ifade verirken aynı gün CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Öte yandan Braka’nın avukatı Gökhan Taşkapan’ın da bilgi sahibi olarak savcılığa ifade verdiği öğrenildi.

Soruşturma çerçevesinde 22 Mart tarihinde ise önce Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel ardından aynı gün CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ‘şüpheli’ sıfatıyla savcılığa ifade verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin oğlu Serkan Çebi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın Danışmanı Melih Morsünbül ile iş insanı Hüseyin Köksal’ın şoförü Servet Aydın 25 Mart’ta adliyeye gelerek ifade verdiler. Sonraki gün de Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ifadeye çağrıldı.

Ali Kılıç ifade verdi

Şüpheli sıfatıyla ifade veren Ali Kılıç görüntülerin çekildiği tarihin 2019 olduğu ve kendisinin de o yıldan bu yana belediye başkanı olduğunu belirtti. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın başlattığı “Bir Tuğla da Sen Koy” bağış kampanyasında toplanan paralarla il binası alınmasının planlandığını anlatan Kılıç kendisinin de 50 bin TL bağış yaptığını ve samimi olduğu arkadaşlarından da kampanyaya destek istediğini söyledi. Bunlarla toplam 200 bin lira bağış topladığını anlatan Kılıç parayı CHP il teşkilatında Melih Morsünbül’ün teslim ettiğini ifade etti. Bunun nedenini “arkadaşlarımla yemekteydim” diyerek açıklayan Kılıç “Kameralara yansıyan görüntülerde Melih’te bulunan para benim ve üç arkadaşımın bağış kampanyasında topladığı paralardır” dedi.

“Sizden bağış yapmanızı ve bağış toplamanızı isteyen kimdi” sorusuna yanıt veren Kılıç “O tarihte bizzat bağış yapmamı isteyen kimse yoktur. Zaten kampanya devam ediyordu. Toplantılarda herkesin imkanı ölçüsünde bu kampanyaya gönüllü olmaları isteniyordu. Ben de gönüllü olarak destekte bulundum. Kampanyanın başlatılmasında ve paraların toplanmasında sorumluluk CHP İstanbul İl Başkanlığı’na aittir” diye konuştu.

Muammer Keskin de adliyeye gitti

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de bugün saat 09:50’de adliyeye geldi. Keskin yaklaşık bir buçuk saat süren ifadesinin ardından basın mensuplarının soruşturmaya ilişkin sorularına yanıt vermeyerek adliyeden ayrıldı. Keskin ifadesinde “Bir tuğla da sen koy” isimli kampanyaya destek vermek için kendisi ve arkadaşları avukat Seval Adalı, avukat Ergün Özer, Mali Müşavir Serdar Özkan, Mali Müşavir Kemal Tastan, İbrahim Emek, Doğan Kılıç, Ahmet Özdemir ve Filiz Polat ile 400 bin TL topladıklarını anlattı.

Görüntülerin kaydedildiği 9 Aralık günü özel kalemi Onur Öksel’i telefonla arayıp yanına çağırdığını ve içinde 400 bin TL olan çantayı ona vererek paranın teslim edileceği adrese götürmesini istediğini söyleyen Keskin, Öksel’in de bunu yaptığını belirtti. Keskin, bağış kampanyası ve paranın harcanması konusunda bütün sorumluluğun CHP İstanbul İl Başkanlığına ait olduğunu belirtti.

Yaptıkları bağış karşılığında kendilerine makbuz verilip verilmediğine cevap veren Keskin “Herhangi bir belge veya makbuz almadım. Makbuzların CHP İstanbul İl Teşkilatı tarafından bana gönderileceği söylendi. Hatta Ergün Özer bir keresinde verdiği 50 bin TL bağışın makbuzunun gelip gelmediğini sordu. Ben de makbuzların daha sonra il teşkilatından gönderileceğini söyledim. Ancak pandemi sürecinin araya girmesiyle bu konu bir daha gündeme gelmedi. Bu nedenle vermiş olduğum para karşılığında herhangi bir makbuz veya belge almadım. Aynı şekilde arkadaslarımdan almış olduğum bağış paraları karşılığında kendilerine bir makbuz veya belge vermedim” dedi.

 

https://10haber.net/siyaset/para-sayma-sorusturmasi-belediye-baskanlarina-sicradi-390814/

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.