Paris’teki ‘İstanbul Evi’ iktidarın hedefindeydi: Masrafları sponsorlar karşılıyor

İBB'nin Paris'teki İstanbul Evi muhtemel masrafları dolayısıyla iktidarın hedefine oturdu. İBB Başkanı İmamoğlu'nun danışmanı Ongun bunu yalanladı ve tüm masrafların sponsorlar tarafından şartsız bağışlandığını söyledi.

Siyaset 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Paris'teki İstanbul Evi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) işbirliği ile olimpiyatların devam ettiği Paris’te ünlü moda müzesi Palais Galliera’da “İstanbul Evi” açıldı. Ancak bu ev projelerin masraflarıyla gündeme geldi ve eleştiri konusu oldu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Evi’ni tanıttığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak “Saray saray diye yırtınanlar, alın size saray! Bu arada Jön Türkler de Paris’ten çıkmıyorlardı aynı sizin gibi” dedi.

İstanbul Evi’ne ilişkin eleştirilere yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun “Paris’teki İstanbul Evi ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru değildir” diye konuştu. Ongun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Evi’nin haftalık kirasının 249 bin Euro olduğunu belirtti ve tüm masrafların sponsorlar tarafından şartsız bağışı ile karşılandığını söyledi.

Murat Ongun’un açıklaması şöyle:

“Paris’teki ‘İstanbul Evi’ ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru değildir. Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır. Kamuoyunu yanıltıcı bilgilere lütfen itibar etmeyiniz.”

Bu açıklamaların ardından İmamoğlu da sessizliğini bozdu ve “Türkiye de bir tartışma olduğunu düşünmüyorum. Bir kısmın, bu tür ortamlarda, çamur atma tarzı diyebilirim. Ama biz bunlarla ilgilenmiyoruz. Bir kere böyle güzel bir ortamın var olmasına büyük katkı sunan başta bütün sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz.

Her biri de saygın kurumlar çok güzel iş birliği, nitelikli, kimlikli olimpiyatların şu an tam göbeğinde tam merkezinde ve olimpiyatların bütün etkin insanlarına olağanüstü bir hem niyet beyanımızı hem Avrupa oyunlarının nasıl güçlü yapacağımızın mesajını dün akşam vermekten gurur duyuyorum. Bizim hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Vatandaşlarımız müstevi olsunlar. İstanbullu hemşerilerimiz gönlü rahat olsun. Burada itibarlı bir süreç yaşandı” dedi.

Yaptıkları her aşamadan Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere devletin her kurumunun bilgisi olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Kaldı ki burada Olimpiyat Komitesi Başkanlığı ile birlikte ev sahibiydik. Birlikte bu süreci yönettik” diye konuştu.

Yapılan tüm hesaplamaların ve bütçenin kamuoyuyla paylaşılacağını belirten İmamoğlu “Birlikte olma pozisyonunda sağladığımız da bu dediğiniz hesaplar, dediğiniz süreçler, yapılacaktır. Kamuoyunla şeffaf bir biçimde paylaşılacaktır” dedi.

Dedetaş'tan İBB adaylığına yeşil ışık: Siyasette 24 saat çok uzun bir süredirDedetaş’tan İBB adaylığına yeşil ışık: Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.