Saadet Partisi ‘Allah’ın gazabı’nı affetmiyor: Ortaya çıkarılmalı

Saadet Partili Hasan Bitmez’in yaşamını yitirdiği kalp krizini kürsüde geçirdiği sırada Ak Parti sıralarından yükselen “Allah’ın gazabı” sesleri için Saadetli vekil Mustafa Kaya “Ortaya çıkmazsa Meclis’te leke olarak kalacak” dedi.

Siyaset 19 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

TBMM Genel Kurulu’nda 14 Aralık Perşembe günü kalp krizi geçiren Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Ancak bu şok ölüm kadar Bitmez’in kalp krizi geçirdiği anlar da tartışma yaratmıştı.

Çünkü Bitmez kürsüde göğsünü tutarak yere yıkılıp doktor kökenli vekiller yardım için koştuğunda Ak Parti sıralarından “Allah’ın gazabı böyle olur” sesleri yükselmiş, bu insanlık dışı tepki Meclis tutanaklarına da yansımıştı.

Meclis’te bir ilk

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya yaşamını yitiren Bitmez’e sarf edilen sözlere Cumhuriyet TV’de tepki gösterdi.

Meclis tarihinde bir ilk yaşandığının altını çizen Kaya “O gün yaşananlar hepimizi derinden etkiledi, şoke etti. Meclis tarihinde ilk kez böyle bir şey yaşandığına dair çok açık bilgi olmasına ve böyle bir manzara ile karşı karşıya kalmış olmamıza rağmen AK Parti sıralarından ‘Allah’ın gazabı böyle olur işte’ şeklindeki tepkiyi anlamlandırmakta zorlandığımızı ve kabul etmeyeceğimizi buradan ilan etmek istiyorum” dedi.

‘Tüm Ak Partililer zan altında kalır’

Kaya meclis başkanlık divanına çağrıda bulunarak “Bu tutanaklara girdi ve biz orada ‘Bu kişi kimse, bunu AK Parti, parlamento, meclis başkanlık divanı ortaya çıkartmak durumunda’ dedik. Bunun ortaya çıkartılmadığı takdirde 264 milletvekilini zan altında bırakacağını, çünkü tutanaklarda yazdığı şekliyle bu sözün AK Parti sıralarından geldiği kayıt altına girdi. Böyle bir durumda yapılması gereken: O kişinin meclis başkanlık divanı ve AK Parti tarafından ortaya çıkarılmasıdır” diye konuştu.

‘Amacımı hedef tahtasına oturtmak değil’

Kaya ‘Allah’ın gazabı böyle olur işte’  sözünü sarf eden şahsa ilişkin “O kişi kimse, o milletvekilinin yapacağı açıklamalarla Türkiye toplumunda böyle bir şeyin nasıl vuku bulduğunu kamuoyuna açıklama borcu vardır. Bunu yapmadığı takdirde bu leke hem AK Parti hem de meclisimizin üzerinde kalmaya devam edecektir” dedi ve “Bu kişi ortaya çıkartılmazsa sadece Saadet Partililerin vicdanında değil, bütün toplumsal kesimlerin vicdanında derin yaralar açacak. Kimseyi hedef tahtasına oturtmak gibi bir derdimiz yok ama bu lekenin silinmesi, bu sözü sarf eden milletvekilinin açıklama yaparak cümlelerini duymak bu toplumun hakkıdır” dedi.

Vekil kürsüde kalp krizi geçirince böyle bağırdılar: Allah’ın gazabı!Vekil kürsüde kalp krizi geçirince böyle bağırdılar: Allah’ın gazabı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.