Saadet ve Gelecek yola çıktı: Mısır üzerinden Gazze’ye gidiyorlar

Saadet ve Gelecek partileri Mısır üzerinden Gazze'ye gitmek için yola çıktı. Dört milletvekilinin oluşturduğu heyet ise sabah uçağa binmeden açıklama yaptı ve neden gittiklerini anlattı.

Siyaset 3 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İsrail ile Filistin arasındaki savaş, Gazze’de insanlık dramına dönüştü. Gazze’de vurulan hastanenin görüntüsü hala akıllardayken bölgede elektrik, su gibi temel ihtiyaçlar karşılanmıyor. Dünyanın birçok yerinde İsrail protesto edilirken Türkiye’de de konsolosluk önünde eylemler ve mitingler yapıldı.

Türkiye siyasetini de etkileyen savaşa dair Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve HÜDA PAR Maltepe’de ortak miting düzenlemişti. Saadet Partisi ile Gelecek Partisi Gazze’ye yapılan insani yardım çalışmalarını desteklemek ve yerinde incelemek amacıyla Mısır’a gitmeye karar verdi. Bugün iki partinin heyeti de İstanbul Havalimanı’nda basın açıklaması yaptı.

İki partinin heyetinde bulunan isimler ise Ankara Milletvekili Mesut Doğan, İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün oldu.

Havalimanında yapılan basın açıklamasında ise Gazze’de vahşet yaşandığı belirtildi ve İsrail’in dünyada farklı algı oluşturduğu belirtildi. İsrail diye bir devletin olmadığı ifade edilen açıklamada söz konusu yerin sahibinin Filistinliler olduğu aktarıldı. Bombalanın sadece Filistin olmadığı aktarılan açıklamada “Tüm Müslümanların onuru bombalanıyor” denildi. İsrailli yetkililerin açıklamalarının çok net olduğu ifade edilirken İsrail’in ‘bir din savaşı’ savunduğu iddia edildi. Olayların başladığı ilk günlerde Saadet ve Gelecek gruplarının öneri verdikleri, heyetin olay yerinde inceleme yapılması gerektiğinin söylendiği ama bunun reddedildiği ifade edilen açıklamada “Bir hafta sonra İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nda böyle bir heyetin kurulacağı deklare edildi. Biz bekledik ama heyetin oluşturulmasında adım atılmayınca inisiyatif aldık. Mısır üzerinden Gazze’ye gidecek şekilde adım attık. Amacımız Filistinli kardeşlerimize yapılan yardımları artıracak adımlar atmak, rapor oluşturmak” denildi.

Gelecek, Saadet ve HÜDA PAR'ın Filistin mitingi: İmamoğlu da mesaj gönderdiGelecek, Saadet ve HÜDA PAR’ın Filistin mitingi: İmamoğlu da mesaj gönderdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.