HÜDA PAR saldırısının ayrıntılarına ulaştık: Saldırgan takip etmiş, evi çok yakın

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı'ndaki saldırıda il başkanı Salih Demir yaralandı, il sekreteri Sacit Pişkin ise yaşamını yitirdi. 10Haber'e konuşan Adana İl Başkan Yardımcısı Ayhan Kaya, Demir ve Pişgin'in namaz kılmak için binaya girdiklerini belirterek, “Saldırganın evi yakın, takip etmiş” dedi.

Siyaset 24 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı binasında il başkanı Salih Demir ile il sekreteri Sacit Pişgin, mescitte namaz kıldığı sırada A.S., isimli şüpheli tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Pişgin hayatını kaybederken, il başkanı Demir’in ise tedavisi sürüyor. Saldırgan A.S. ise çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Şüpheli A.S.,’nin ifadesinde “Vahiy geldi ve ben de bıçaklayarak öldürdüm” dediği öğrenildi.

HÜDA PAR il binasına saldırı: 1 yönetici öldüHÜDA PAR il binasına saldırı: 1 yönetici öldü

Saldırıyla ilgili ulaştığımız Adana İl Başkan Yardımcısı Ayhan Kaya, İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin’in namaz kılmak için binaya girdiklerinde saldırıya uğradıklarını söyleyerek, “Arkadaşlarımız namaz kılmak için binaya giriyorlar. Saldırgan takip etmiş. Saldırganın evi il binamıza yakın. Arkadaşlarımız gafil avlanıyor. Saldırgan 70’li yaşlarda biri” diye konuştu.

Demir ve Pişgin’in saldırıya uğradığı mescit

‘Şizofren olduğu söyleniyor’

Saldırganın hedefinde İl Başkanı Salih Demir’in olduğunu belirten Kaya sözlerine şöyle devam etti:

“Cumartesi günü saat 17.00 sıralarında mescitte namaz kılarlarken saldırgan arkadan geliyor. Hedefteki kişi il başkanıyken Sacit Pişgin araya giriyor. Önce onu, sonra ise il başkanımızı bıçaklıyor. Saldırdırgan daha önce de kadın kollarımızın bulunduğu binaya girmek istemiş ve sözlü saldırıda bulunmuş. Saldırganın şizofren olduğu söyleniyor. Soruşturma sürüyor ama raporu yok diye biliyoruz, yönlendirilmiş olup olmadığı soruşturma sonucunda ortaya çıkacak” dedi.

Salih Demir’in yoğun bakımdan çıktığını aktaran Kaya, “Saldırgan il binasından çıktıktan sonra aşağıda da bıçaklamaya devam ediyor. Başkanımızın hayati tehlikesi yok” şekinde konuştu.

Görüntüler ortaya çıktı

Bıçaklı saldırıda ölen il sekreteri Sacit Pişgin ve ağır yaralanan il başkanı Salih Demir’in olay sonrası görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde; Demir ve Pişgin’in saldırının ardından kanlar içerisinde il binasının iç kısmından kadınların çalışma ofisine sığındığı, ayrıca Pişgin’in ayakta durmakta zorlandığı anlar yer aldı.

Hayatını kaybeden il sekreteri Sacit Pişgin ve ağır yaralanan il başkanı Salih Demir’in olay sonrası görüntüleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.