Saldırıya uğrayan MHP milletvekili adayı konuştu: Niye yapıldığını ben de bilmiyorum

MHP’den Eskişehir Milletvekili adayı olan Bahadır Ayas silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası ilk kez 10Haber’e konuşan Bahadır Ayas, “Siyasi bir saldırı değil. Niye yapıldığını ben de bilmiyorum” dedi.

Siyaset 2 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP’den Eskişehir üçüncü sıra milletvekili adayı olan Doç. Dr. Muhammed Bahadır Ayas, Eskişehir Tepebaşı ilçesi Boyacıoğlu Mahallesi Yenişehir Konakları’ndaki evinin yakınlarında saldırıya uğradı.
Dün gece 28’inci Dönem Milletvekilli Genel Seçimi’nde, Eskişehir’de MHP’den 3’üncü sıradan milletvekili adayı olan Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Bahadır Ayas’ın otomobili, Tepebaşı ilçesine bağlı Boyacıoğlu Mahallesi yakınlarında 2 şüpheli tarafından durduruldu. Henüz bilinmeyen nedenle 2 şüphelinin açtığı ateş sonucu bacağından yaralanan Ayas, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince Eskişehir Şehir Hastanesine kaldırılarak, tedaviye alındı. Şüpheliler ise olay yerinde kaçtı.

Ayas konuştu

Eskişehir Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheliler Z.E.E. ile B.E.’nin yakalanması için çalışma başlattı.
10Haber’e konuşan Muhammed Bahadır Ayas, “Taburcu oldum. Siyasi bir saldırı değil. Niye yapıldığını ben de bilmiyorum. Daha önce bir tehdit almadım. İfademi verdim. Hem emniyet hem de jandarmamız gerekli soruşturmayı yapıyor” dedi.

MHP’den açıklama

Saldırı sonrası MHP Eskişehir İl Başkanlığı da yerel basına bir açıklama yaptı. MHP İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklama da şöyle denildi:
“28. Dönem milletvekili adayımız Doç.Dr. Muhammed Bahadır Ayas bey 01. Haziran 2023 tarihinde akşam saatlerinde evine giderken menfur bir saldırıya uğramıştır. Şehir hastanesinde tedavisi sürmekte olup herhangi bir hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Olayın siyasi bir tarafı olmayıp adli vakadır. Olayla ilgili güvenlik güçlerimiz gerekli soruşturmayı titizlikle yürütmektedir.”

Türk milliyetçilerinin yeni ‘Kızıl Elma’sı: Milliyetçiler LigiTürk milliyetçilerinin yeni ‘Kızıl Elma’sı: Milliyetçiler Ligi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.