Sarıgül’den İBB başkan adaylığı açıklaması

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül CHP'nin İBB adayı olarak gösterileceğine ilişkin iddialara “Külliyen palavra. Ne benim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olma niyetim var, ne de Sayın Genel Başkan’ın aklında böyle bir düşünce var” dedi.

Siyaset 8 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP’den belediye başkan adayları ile ilgili dedikodular gelmeye başladığını belirterek, İstanbul’da Eyüpsultan ilçesinde Emir Sarıgül, Şişli’de ise Aylin Kotil’in konuşulduğunu iddia etmişti.

Altaylı 6 Ağustos’ta kaleme aldığı yazı şöyleydi:

“CHP içinden gelen bilgilere göre, İstanbul’da Eyüpsultan ilçesinde CHP’nin belediye başkan adayı Emir Sarıgül olacakmış.

Bunu bana söyleyen CHP’liye ‘Emir Sarıgül aday olacak olsa Şişli’den olmaz mı?’ diye itiraz ettim.

‘Şişli’de de Aylin Kotil aday olacak’ deyince güldüm.

Bir ilçede Mustafa Sarıgül’ün oğlu, diğer bir ilçede eski eşi.

Gerçi Aylin Kotil, 2014’de CHP’nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı idi ama 2 yıl sonra ‘partideki yapısal sorunlardan’ şikayet ederek partiden istifa etmişti. Açıkçası ben Aylin Kotil’e hiç düşünmeden oy veririm.

Ancak bu iki isim eğer doğru ise bir başka şeye işaret ediyor.

Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmayacağına.”

Bu gelişme üzerine CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Fatih Altaylı’ya konuştu.

CHP Milletvekili Sarıgül CHP’nin İBB adaylığıyla ilgili şu cevabı verdi:

“Külliyen palavra. Ne benim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olma niyetim var, ne de Sayın Genel Başkan’ın aklında böyle bir düşünce var. Ne de böyle bir şeyi konuştuk. Gündemde böyle bir konu yok. Ben bir kere o makama aday oldum. Bitti. Seni temin ediyorum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı falan olmayacağım. Söz konusu bile değil, lafı bile geçmedi. Geçmeyecek.”

“Emir’in Eyüpsultan adaylığı doğru mu peki?” sorusuna ise Sarıgül, “Emir kendi başına bir adam. Yıllardır siyasetin içinde. Evet istiyor. Kardeşleri de destekliyor. Eyüpsultan mı, başka yer mi bilmiyorum. Kendi bildiği iş, kendi siyasi çalışması. Benimle alakası yok” yanıtını verdi.

Sarıgül'e Meclis'te yumruk atan Turan Tüysüz konuştu: İlk o vurduSarıgül’e Meclis’te yumruk atan Turan Tüysüz konuştu: İlk o vurdu

‘Ben vefalı adamımdır’

Sarıgül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliği ile ilgili tartışmalara ve partideki değişim arayışına ilişkin ise “Bilirsin ben vefalı adamımdır. Bugün bu tartışmaların dışındayım, Kemal Bey’in yanındayım. Ona destek oluyorum. Moral bulsun diye kendisini Erzincan’a davet ettim. O da kalktı geldi. Örgütçüyümdür. Güzel bir gezi organize ettik. Çok destek gördü, mutlu oldu” dedi.

Aylin Kotil’den açıklama

Aylin Kotil Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Altaylı’ya tepki gösterdi.

Kotil’in paylaşımı şöyle:

“Beni 15 yıl önce ayrıldığım bir insanla tanımlamakta ısrar eden eril dille derdim var. Yazı ki 2023 yılında bile kadının adı hala yok. Ne zaman adam olunacağını soranlara sorum: Biz ne zaman kadın olacağız?”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.