Seçim takvimi işliyor: Oy pusulasındaki sıralama belli oldu

Seçime kısa bir süre kala hazırlıklar da tamamlanıyor. Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yeri belli olurken askıya çıkarılan seçmen listeleri de bugün indirilecek.

Siyaset 2 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Seçimlere kısa bir süre kala Yüksek Seçim Kurulu (YSK) hazırlıklarını tamamlıyor. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için 20 Mart’ta güncellemek üzere seçmen listelerini muhtarlıklarda askıya çıkaran YSK, son günün bugün olduğunu duyurdu. Muhtarlık bölgesindeki tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülerin de olduğu listeler bugün askıdan indirilecek ve itiraz süresi de dolacak. Öte yandan yatağa bağımlı yaşayan seçmenlerin de seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için yapılacak başvuruların süresi de bugün bitecek.

Bunlarla beraber seçimlerde yer alacak olan siyasi partiler de yoğun çalışma içinde. 14 Mayıs’ta seçmenin karşısına çıkacak olan ittifakların listeleri ise belli oluyor. Siyaseti ısıtan tartışmalara yol açan listeler kesinleştiğinde partilerin nerelerde kendi amblemini kullanıp kullanmayacağı da netlik kazanacak. Milletvekili adaylarının listelerinin YSK’ya teslim edileceği son tarih ise 9 Nisan.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak adayların oy pusulasındaki yerleri ise dün belli oldu. YSK’da düzenlenen kura çekim törenine siyasi YSK Başkanı Ahmet Yener, YSK üyeleri, cumhurbaşkanı adaylarının temsilcileri ve parti temsilcileri katıldı. Çekimi Kemal Kılıçdaroğlu’nu temsilen Av. Mehmet Hadimi Yakupoğlu, Muharrem İnce’yi temsilen Av. Halil İlker Çelik, Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen Av. Doç. Dr. Hüseyin Aydın, Sinan Oğan’ı temsilen Av. Kürşat Ergün gerçekleştirdi.

Kuraya göre oy pusulasında 1. sırada Recep Tayyip Erdoğan, 2. sırada Muharrem İnce, 3. sırada Kemal Kılıçdaroğlu, 4. sırada Sinan Oğan yer alacak.

‘Kişiye özel’ iki önemli araştırmanın ortak sonucu: Erdoğan ve Ak Parti iktidara daha yakın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.