Seçime bir gün kala Erdoğan İstanbul’da iki ilçede miting yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün İstanbul'da Sultanbeyli ve Sancaktepe'de miting yaptı, akşam da gençlik buluşmasına katıldı. Erdoğan bugün de İstanbul'da olacak.

Siyaset 30 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim öncesi son iki gününü İstanbul ve ilçelerinde geçiriyor. Dün Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçelerinde mitingler yapan Erdoğan bugün de mitinglerine devam edecek. Erdoğan’ın İstanbul ilçelerindeki miting sayısı bir önceki seçime göre çok daha az, buna ilişkin haberimizi bu linkten okuyabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün İstanbul’daki ilk mitingi, Ak Parti’nin İstanbul’daki kalelerinden Sultanbeyli’deydi.

Sultanbeyli’de Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’la birlikte halka seslenen Erdoğan, geçen yıl yapılan 14-28 Mayıs’taki seçimlerde, Sultanbeyli’nin Cumhur İttifakı’na milletvekilliğinde yüzde 64 ve Cumhurbaşkanlığında yüzde 67 oy oranıyla destek verdiğini hatırlatarak teşekkür etti. Sultanbeyli’yle aralarındaki gönül bağının çok eskiye dayandığını ifade eden Erdoğan kentteki çarpık kentleşmenin en ağır sonuçlarının da burada görüldüğünü anlattı.

AK Parti Sultanbeyli Kent Meydanı’nda miting düzenledi.

“Anadolu’nun dört bir yanından yeni bir hayat kurmak için buraya gelen insanlarımız hep sahipsiz bırakıldı. Bu ilçemiz, bir dönem ülkemizdeki hak ve özgürlük gasplarının adeta sembol yeri haline getirildi. İnsanlarının sırf inançlarından, kıyafetlerinden, geleneklerinden dolayı taciz edildiği Sultanbeyli, vakur duruşuyla bu badireleri geride bıraktı. Bugün Sultanbeyli, İstanbul’un yıldızı parlayan ilçelerinden biri olarak, kendini istiskal edenlere adeta nazire yapıyor” diyen Erdoğan, Sultanbeyli’nin durumuyla kendi hikayelerinin farklı olmadığını söyledi. Emperyalistlerin uzantılarına, darbecilere boyun eğmedikleri için kendilerine sürekli tuzak kurulduğunu belirten Erdoğan “‘One minute’ diyerek masumlara uygulanan zulme karşı koyduğumuz tavır için ayrımcılığa maruz kaldık. ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek, küresel yönetim ve güvenlik sisteminin çarpıklıklarına itiraz ettiğimiz için ambargolara uğradık. PKK, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerini üzerimize saranlara teslim olmadığımız için pek çok acıyla sınandık. Gazze’de yapılan katliama en üst perdeden itiraz ettiğimiz, mazlumlara her türlü yardımı yaptığımız için mimlendik. Hamdolsun önce Allah’ın yardımı, sonra da Sultanbeyli’den, İstanbul’dan, milletimizden aldığımız güçle hepsinin üstesinden geldik, geliyoruz” dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun yönetimini de hedef alan Erdoğan, İstanbul’da 30 yıl önce yerel yönetim hamlesi başlattıklarını ama son beş yılda bunun durduğunu savundu. İmamoğlu’nun iki yıl önce İstanbul’da sel olduğunda tatilde olduğunu hatırlatan Erdoğan “Lazım olduklarında hava bozuk olduğunda ya tatilde, ya cumhurbaşkanlığı yardımcılığı peşinde, ya büyükelçilerle Sarıyer’de balıkta. Bu şehrin sorunlarını bunlar çözebilir mi? İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir. İstanbul kendine ortak kabul etmez. Ya İstanbul’a hizmet ediyorsunuz ya da bu şehri ihmal ediyorsunuz” diye konuştu.

Öte yandan bu mitingde Erdoğan’a Filistin protestosu yapıldı. İsrail ile ticaretin sonlandırılmasını isteyen bir grup gözaltına alındı.

İkinci miting Sancaktepe’de

Sultanbeyli’den Sancaktepe’ye geçen Erdoğan burada da Murat Kurum ile halka seslendi. Konuşmasının tamamına yakınında İsrail’in Gazze saldırısına tepki gösteren Erdoğan, Filistin’in yanında olduklarını söyledi

Erdoğan ile Kurum Sancaktepe’de halka seslendi.

Erdoğan, “Şimdiye kadar toplam 40 bin tondan fazla yardım malzemesini uçaklar ve gemilerle bölgeye gönderdik. Dün de 8’inci yardım gemisini, 3 bin ton tutarında 125 bin gıda kolisiyle Gazze’ye ulaştırılmak üzere Mısır’a sevk ettik. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin acil ateşkes kararından sonra İsrail üzerindeki baskının arttırılması için yoğun çaba harcıyoruz. Çocuk, kadın, bebek, yaşlı demeden soykırım uygulayan canilerin hukuk önünde hesap vermesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Birileri bilmese de hatta bildikleri halde siyasi rant için gerçekleri çarpıtsa da biz Filistin halkının ve devletinin dimdik yanında duruyoruz” dedi.

 

 

Erdoğan akşam Beyoğlu’nda katıldığı bir iftar yemeği sonrası da İBB başkanına yüklendi. Erdoğan ‘kaybettirmek için ortada dolaşanlar var’ diyerek de Yeniden Refah Partisi’ni de es geçmedi.

‘Halkım Ekrem efendiye böyle bir yol göstermeyecek’

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu seçimlerde sandığa gidecek vatandaşın iradesine müdahale için pek çok kirli pazarlığın yapıldığına şahit olduklarını belirtti: “Şu anda öyle kirli pazarlıklar var ki, İstanbul’daki büyükşehir adayı, malum partinin, CHP’nin bu oyunların, bu tezgahların peşinde ama benim halkım bu seçimlerde Ekrem Efendi’ye böyle bir yol göstermeyecek. İnşallah biz Allah’ın izniyle muradımıza ereceğiz. Kimi partiler kendi seçmenlerinin oyunu adeta işporta pazarına çıkardı. Kazanmak değil, kaybettirmek için ortada dolaşanların motivasyon kaynaklarının hiç de masum olmadığı açıktır. Bavul bavul dolarlar, avrolar, bu görüntülerin siyaseti kirlettiği bir ortamda kimse böyle bir tabloyu ilkeyle, davayla, siyasi görüş farklılığıyla izah edemez.

‘Yürüttükleri kampanyanın arkası bir hayli karanlıktır’

Siz sırtınızı dönseniz de hakikatler değişmiyor. Bu seçimde bilhassa İstanbul’da şehirle, şehrin geleceğiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir oyun oynanıyor. İstanbul’un depreminden trafiğine hiçbir meselesi gündemlerinde olmayanların yarısı yalan, yarısı yanlış bilgilerle yürüttükleri kampanyanın arkası bir hayli karanlıktır. Türkiye bu siyaset tarzını çeyrek asır öncesinde rafa kaldırmıştı. Bunca yıl sonra ülkemizde zübük siyasetini hortlatanların niyeti bugün İstanbul’u, yarın tüm ülkeyi yağmalamaktır. Rabb’imden eskilerin deyimiyle tek ayak üstünde 40 yalan söylerin şerrinden hepimizi korumasını diliyorum.”

Erdoğan bu seçimde farklı: İstanbul'a geldi ama beklenen 'çıkartma'yı yapmadıErdoğan bu seçimde farklı: İstanbul’a geldi ama beklenen ‘çıkartma’yı yapmadı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.