Şeriat iddiaları sonrası Yeniden Refah’tan hukuk adımı

Sosyal medyada Erbakan'a ait olduğu iddia edilen bir söz nedeniyle Yeniden Refah Partisi açıklama yaptı. Ancak açıklamada sadece bu sözün söylenmediği belirtilirken detaya yer verilmedi.

Siyaset 13 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Sosyal medyada son birkaç gündür “Fatih Erbakan, halk şeriat istiyor dedi” ifadeleriyle görseller paylaşılıyor. Bu ifadeler hem destekçi buldu hem de tepki gördü. Ancak sözün kaynağı, Erbakan’ın nerede söylediği gibi sorular ise yanıtsızdı çünkü bu söz çok takipçili hesaplardan yayılmıştı.

Yeniden Refah Partisi (YRP) ise konunun büyümesi üzerine bir açıklama yaptı. Ancak bu da belirsizliği gidermedi çünkü sadece açıklamanın sahibinin Erbakan olmadığı dile getirildi. Yani cümleye karşı da çıkmadılar, destek de vermediler. Sadece haberin yalan olduğunu belirttiler.

YRP’nin resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama ise şöyle:

“Görsel ve yazılı medyada Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’a aitmiş gibi gösterilmeye çalışılan ifadelerin Genel Başkanımızla ilgisi bulunmamaktadır. Yalan haberlerle ilgili hukuki süreç başlatılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yeniden Refah'tan Ak Parti’ye salvolar: Halkın yüzde 45’i açYeniden Refah’tan Ak Parti’ye salvolar: Halkın yüzde 45’i aç

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.