Sinan Ateş’in arkadaşından adalet isyanı: ‘Ankara’daki ülkücü katili FETÖ’cüler’

Ülkü Ocakları’nın başkanıyken öldürülen Sinan Ateş’in arkadaşı Ömer Zengin cinayetle ilgili savcıya verdiği ifadeyi sosyal medyada paylaştı ve cinayet şemasıyla ilgili iddialarını açık açık yazdı.

Siyaset 16 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Suikast sonucu öldürülen Sinan Ateş

30 Aralık 2022’de Ankara’nın merkezinde silahlı suikast sonucu öldürülen Sinan Ateş dosyasına ilişkin yeni gelişmeler açığa çıkmaya devam ediyor. Dava dosyasındaki ifadesiyle dikkat çeken Ateş’in arkadaşı Ömer Zengin dün sosyal medyada esip gürledi.

Zengin X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bizi bir telefonla Berlin’den Ankara’ya getiren adalet (!) Ankara’daki ülkücü katili FETÖ’cüleri bir türlü ayağına getiremiyor” dedi.

Ateş cinayetiyle ilgili olarak savcılığa verdiği ifadeyi tutanaklar halinde paylaşan Zengin ülkü ocaklarında o dönem hakim olan iç gerginlik iddialarını da gündeme getirdi.

Zengin’in paylaştığı ifadesinde Olcay Kılavuz’un görevden alınmasının ardından Ateş’in parti özel kalem müdür yardımcısı Akın Yavuz’un referansıyla göreve getirmesinin ardından husumet oluştuğunu düşündüğünü söylediği görüldü. İfadesinde Ateş ile sık sık görüştüğünü ifade eden Zengin, Ateş’in kendisini görevden almaya çalışanlar olduğunu anlattığını söyledi.

İddia: Amaçları Lefzan’ın üstüne yıkmaktı

Zengin, Sinan Ateş suikastinin Ahmet Yiğit Yıldırım önderliğinde, İzzet Ulvi Yönter, Olcay Kılavuz ve Nevzat Ünlütürk tarafından organize edildiğinden emin olduğunu, Yıldırım ile Ömer Lefzan arasındaki eskiye dayalı bir husumet nedeniyle cinayetin Lefzan’ın üstüne yıkılmaya çalışıldığını söylemiş. Zengin’in ifadesinde Ateş’in Doğukan Çep ile tanışıklığı ve husumeti olmadığı bilgisi de yer alıyor.

Zengin ifadesinin son bölümünde kızını Türkiye’ye gelip gittikçe gördüğünü de söylemiş.

Sinan Ateş cinayetindeki 'sır' Audi, tetikçi Yunanistan'a kaçarken de bölgedeymişSinan Ateş cinayetindeki ‘sır’ Audi, tetikçi Yunanistan’a kaçarken de bölgedeymiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.