Özel’den Erdoğan’a Süleyman Soylu çağrısı

CHP lideri Özgür Özel grup konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'ye seslendi, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili yeni iddiaları gündeme taşıdı.

Siyaset 24 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Özgür Özel, Cumhur İttifakı'nın DEM Parti eleştirilerine günlerdir 'Milletin derdi zam' diye yanıt veriyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün partisinin grup toplantısında gündemin sıcak başlıklarına değindi ve hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hem de MHP lideri Devlet Bahçeli’ye seslendi. Özel’in en dikkat çeken çıkışı ise eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya dairdi.

Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

‘Milletin derdi DEM değil zam’

‘Tayyibi Üzmeyen İstatistik Kurumu’nun yüzünden emekliler zorluk çekiyor. TÜİK, hepimiz adına güya sahadan istatistik toplayacak, ona göre emekliye, çalışana zam verilecek. TÜİK enflasyonu yüzde 64 belirledi. Bir yılda tavuk yüzde 81, zeytinyağı yüzde 180, patlıcan yüzde 123 zamlanmış. Gerçek enflasyon yüzde 127. Yarı yarıya fark var. TÜİK hesaplarına göre en düşük emekli maaşına yüzde 33 zam yapıldı. En düşük emekli aylığı asgari ücret olana kadar mücadele edeceğiz. Bahçeli ve Erdoğan’a sesleniyorum; ağzınıza dolamışsınız DEM, DEM, DEM, milletin derdi zam, zam, zam.

Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta emekli maaşlarına zamdan sonra dedi ki ‘Bunun bize getirdiği yük 200 milyar lira.’ Ama 1 senede KKM’ye ödediği para 800 milyar lira.”

‘Yerlikaya’yı dikkatle takip ediyorum’

“İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı dikkatle takip ediyorum. 236 yabancı suç örgütü lideri yakalanmış.  Ali Yerlikaya döneminde yakalanan suç örgütü liderlerine bakıp da memleket temizleniyor sanmayın. Bu suç örgütü liderleri ne zaman geldi buraya? Yerlikaya’yı o makama atayan mürekkebin sahibinin atadığı Süleyman Soylu döneminde. Soylu’yu atayan dolma kalemin sahibi ile Yerlikaya’yı atayan kalemin sahibi aynı kişi. Memleketi bu pisliğe batıranlar da onlar. Kanmayın.

Dedim ki; ‘Süleyman Soylu hakkında soruşturma önergesini getir’ dedim. Soylu dönemiyle ilgili hesaplaşmayı kendi yöntemleriyle yapıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan, hem uluslararası suçlularla ilgili, Ayhan Bora Kaplan, Ankara’daki eğlence merkezleri ve kimsesiz çocuklar üzerinden altında kalacağınız o rezaletler ortaya dökülmeden evvel ya Süleyman Soylu’nun gereğini yaparsın ya bu rezaletten bizzat sorumlusun.”

Ayhan Bora Kaplan, Soylu'nun akrabasını döven adamlarını bacaklarından vurmuşAyhan Bora Kaplan, Soylu’nun akrabasını döven adamlarını bacaklarından vurmuş

‘Gaye Hanım’la ilgili bir şeyler yapılıyor’

“Bir süredir Gaye Hanım’ın babası, çocuğu üzerinden bir şeyler yapılıyor. İddialar doğruysa durum vahim, iddialar yalansa durum vahim. AK Parti’nin kendi iç savaşının Merkez Bankası’nda yürütmesi kabul edilemez. İsimler değişiyor, vitrin değişiyor ama anlayış değişmediği için sıkıntılar bitmiyor.

Ne asgari ücret ne çalışma şartlarında adım atmayacaklar. Bu yoksulluğa, işsizliğe rağmen kimse sandığa küsmesin. İktidara sarı kart gösterilirse önümüzdeki süreç muhalefet açısından; işçiler, köylüler, dezavantajlılar için fırsat haline gelir.”

Mahkemede Süleyman Soylu'ya çok ağır suçlamalarMahkemede Süleyman Soylu’ya çok ağır suçlamalar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.