Soylu, liderlerin güvenliğine ilişkin konuştu: En üst düzeyde tutmaya çalışıyoruz

İçişleri Bakanı Soylu, seçim yaklaşırken gündemde olan liderlerin güvenliğine ilişkin konuştu. Soylu, güvenliği en üst düzeyde tutmaya çalıştıklarını söyledi.

Siyaset 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada deprem nedeniyle yaşamını kaybedenlerin sayısının 50 bin 783’e yükseldiğini duyurdu. Soylu aynı açıklamasında göçmenlerden vefat edenlerin ise 7 bin 302 kişi olduğunu söyledi. Öte yandan yaklaşan seçimler dolayısıyla siyasi parti liderlerinin korunması da gündemin ana maddelerinden biri. Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast iddiaları da siyasette tartışmalara neden olmuştu. Kılıçdaroğlu ise bu konuya ilişkin 13 Mart’ta “Toplumda bu tür haberler üzerinden korku, endişe yaratmaya çalışırlar; bu tür haberlerle toplumu sindirmeye çalışırlar. Kimsenin endişesi olmasın” demişti.

Bakan Soylu bu konuya ilişkin de konuştu ve “Bu konuda bir iki beyanat oldu. İlk beyanatı yapanı biz emniyete çağırdık. Kendisini de tanırım. ‘Ben sağdan soldan duydum’ dedi. Ana muhalefet partisinin yönlendirdiği bir kişi bu. Siyasetin sorumluluğunu taşıması gereken bir alan bu” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun kendisinin dinlendiğine dair iddialarına da değinen Soylu, Türkiye’nin otoritesinin zedelenmek istendiğini söyledi. Türkiye’nin terör örgütleriyle uğraştığını belirten Soylu, “Etrafındaki bu ateş çemberine rağmen güvenliği en üst düzeyde tutmaya çalışıyoruz. Kılıçdaroğlu ‘Türkiye güvensiz ülke’ dedi. Madem güvensiz bir ülke bu kadar turist nasıl geldi?” diye konuştu.

Suikast soruşturmasında takipsizlik... Garo Paylan 10 Haber'e konuştu: Muhalif kimse güvende değilSuikast soruşturmasında takipsizlik… Garo Paylan 10 Haber’e konuştu: Muhalif kimse güvende değil

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.