Tartışmaya son nokta İBB’den: İmamoğlu’nun hem lisans hem de yüksek lisans diploması paylaşıldı

İBB, İmamoğlu’nun diplomasının sahte olduğu yönündeki iddialara belgelerle yanıt verdi. İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduğu ve yüksek lisans yaptığına dair diplomalar kamuoyuyla paylaşıldı.

Siyaset 13 Eylül 2024
Ekrem İmamoğlu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu üniversite diploması üzerinden başlatılan tartışmalarla gündeme geldi. Veryansın TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, İmamoğlu’nun üniversite diplomasının sahte olduğunu öne sürdü ve bu iddia hızla geniş kitlelere yayıldı. Ancak İBB’den bu iddialara karşılık net bir açıklama ve belgelerle yanıt gecikmedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmamoğlu’nun üniversite diplomasına dair ortaya atılan iddiaları yalanlamakla kalmayıp, aynı zamanda somut delillerle destekleyerek yanıt verdi.

İBB Teyit hesabı üzerinden yapılan açıklamada İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduğu açıkça belirtildi ve diploması paylaşıldı. Yapılan açıklamada “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması olmadığı iddiası tamamen uydurmadır. Sayın İmamoğlu İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur” ifadelerine yer verilerek bu iddiaların asılsız olduğu kesin bir dille vurgulandı.

Lisans yetmedi, yüksek lisans da paylaşıldı

İmamoğlu’nun sadece lisans diplomasıyla yetinmeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi kamuoyuna bir de yüksek lisans diplomasını sundu. Bu adım İmamoğlu üzerinden yapılan spekülasyonlara son noktayı koymak amacıyla atıldı.

İmamoğlu’nun danışmanlarından Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun lisans diploması üzerinden polemik çıkartmaya çalışanlar için ayrıca yüksek lisans belgesini de bilgi için sunarız” diyerek İmamoğlu’nun akademik kariyerine dair başka bir önemli belgeyi de kamuoyuna sunmuş oldu.

Görüşmeden sonra: İmamoğlu Kurum'a teşekkür, görüşmeyen bakanlara sitem ettiGörüşmeden sonra: İmamoğlu Kurum’a teşekkür, görüşmeyen bakanlara sitem etti

Seçim rekabetine İstanbul arası: İmamoğlu ve Kurum Ankara'da görüştüSeçim rekabetine İstanbul arası: İmamoğlu ve Kurum Ankara’da görüştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.