TİP’in özgürlük yürüyüşü 7. gününde: Özel ve Maçoğlu da katıldı

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel Can Atalay için Özgürlük Yürüyüşü'nün 7. gününde TİP kortejine katıldı. Özel, 'Gezi'deki tüm tutukluluklar kanunsuz ve hukuksuzdur. Son verilen kararın onanması Anayasa'ya aykırıdır' dedi.

Siyaset 8 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Türkiye İşçi Partisinin (TİP), tutuklu Hatay milletvekilleri Can Atalay’ın tahliye edilmesi talebiyle 1 Ekim’de, Hatay’dan Ankara’ya başlattığı “Özgürlük Yürüyüşü”, yedinci gününde devam etti.

X hesabı üzerinden paylaşımda bulunan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, şunları söyledi:

“Bugün Özgürlük Yürüyüşü’ne destek vermek üzere bize eşlik eden Cumhuriyet Halk Partili dostlarımıza ve Sayın Özgür Özel’e teşekkürlerimi sunuyorum. Hatay halkının seçtiği milletvekilimiz Can Atalay’ın, hakları için mücadele veren tüm yurttaşlarımızın özgürlüğü için Ankara’ya doğru yürümeye devam ediyoruz!”

Korteje Seyhan’dan katılan CHP Genel Başkan Adayı Özgür  Özel “Bugün Can Atalay için Özgürlük Yürüyüşü’nün 7. gününde Ceyhan’da TİP’in yürüyüş kortejine katıldık. Sayın Erkan Baş ile ve Meclis’teki milletvekili arkadaşlarıyla birlikte Meclis’te gösterdiğimiz dayanışmayı bugün bu anlamlı katkıyı sunmak istedik. Grubumuzdan 5 milletvekili arkadaşımız, önceki dönemlerden 3 milletvekili arkadaşımızla birlikte buradayız. Grubumuzun yüreğinin burada olduğunu ifade etmek isteriz. Bu yürüyüş elbette Can Atalay’ın uğradığı büyük haksızlığa büyük Anayasa ihlaline itiraz için kamuoyunun dikkatini buraya çekmek için, kamuoyunun desteğini sağlamak için yapılan bir yürüyüş” dedi.

Öte yandan yürüyüşün Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Mustafabeyli Mahallesi’nden başlayan 7. gününde  Sosyalist Meclisleri Federasyonu (SMF) Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu ve Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da katılarak destek verdi.

TİP'in 'Özgürlük Yürüyüşü' başladıTİP’in ‘Özgürlük Yürüyüşü’ başladı

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.