Tuğrul Türkeş, Kavala ve Gezi Parkı davası tutuklularını ziyaret etti

AK Partili Tuğrul Türkeş dün Osman Kavala'yı ve diğer Gezi Davası tutuklularını ziyaret etti. Türkeş'in ziyaret açıklamasına kardeşi İYİ Partili Ayyüce Türkeş ve MHP'den tepki gelmişti.

Siyaset 1 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in AK Parti’den Ankara Milletvekili olan oğlu Tuğrul Türkeş tutuklu iş insanı Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret etmek istediğini açıklamıştı.

Türkeş’in çıkışına ilk tepki İYİ Partili kardeşi Ayyüce Türkeş’ten geldi. MHP de bu çıkışı hedef tahtasına oturtmakta gecikmedi. Yardımcılarından sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Türkeş’e yüklenerek “Terörist Demirtaş ile ziyaretçi kuyruğuna girenlerin profili çeşitlenen Soros’çu Kavala’ya siyasi geleceğini bağlayanlar ne milliyetçilikten ne de milli onurumuzu muhafaza temininden bahsetmeleri söz konusu değildir” demişti.

Ancak Türkeş açıklamalarında vites arttırdı ve sadece Osman Kavala’yı değil cezaevindeki Tayfun Kahraman’ı, Can Atalay’ı, Çiğdem Mater’i de ziyaret edeceğini söyledi.

19 Temmuz’da başvuru yapan Türkeş’le ilgili 24 Temmuz’da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ”Değerlendiriyoruz” açıklamasını yaptı. Tunç, Kavala’nın yargılanma sürecine ilişkin de konuştu. Ancak Türkeş, Tunç’un bu değerlendirmesini doğru bulmadı ve başvurusuna yanıt istedi. 27 Temmuz’da da bu yanıt geldi.

Türkeş dün Osman Kavala, Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden’i ziyaret etti. Türkeş ziyaretler için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a da teşekkür etti.

AK Partili Tuğrul Türkeş: Oğlum Gezi eylemlerine katılmış, 'yol kapattık, varil yaktık' diyorAK Partili Tuğrul Türkeş: Oğlum Gezi eylemlerine katılmış, ‘yol kapattık, varil yaktık’ diyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.