Tuğrul Türkeş’e sonunda onay çıktı: Osman Kavala’yı ziyaret edecek

Osman Kavala'yı ve diğer Gezi Davası tutuklularını ziyaret edeceğini duyuran Tuğrul Türkeş, Adalet Bakanlığının ziyaret için şifahen onay verdiğini duyurdu.

Siyaset 27 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Gezi davası tutukluları Osman Kavala, Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Çiğdem Mater’i ziyaret edeceğini söyleyen AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş’ten yeni açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Türkeş, ziyaret için Adalet Bakanlığı’nın ‘şifahen’ onay verdiğini duyurdu.

Türkeş paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Gezi Parkı Davası” Tutuklu Sanıklarının Ziyaret Konusu; Adalet Bakanlığı tarafından vaki müracaatımıza şifahen onay verilmiştir. Ziyaret en kısa zamanda gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
Tuğrul Türkeş dün ise  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u eleştirerek, sosyal medya hesabından “Zorunlu bir açıklama” başlığı ile bir paylaşım yaptı. Tunç’un, ziyaret başvurusunun bekletilmesi konusunda yaptığı açıklamada davaların sürecini anlatmasını eleştiren Türkeş, “Her gün onlarca tutuklunun ziyaret edilmesi hususunda Bakanlığa müracaatlar yapılıp bunlar gün içerisinde sonuçlandırılır iken, yukarıda bahse konu talebimiz karşılığında Sayın Adalet Bakanımızın davanın içeriği ile alakalı açıklamaları şık ve yerinde olmamıştır. Adalet Bakanı hak arayışlarına engel olmamalıdır” demişti.

Türkeş, Adalet Bakanı Tunç'tan cevap bekliyor: Hak arayışlarına engel olmamalıTürkeş, Adalet Bakanı Tunç’tan cevap bekliyor: Hak arayışlarına engel olmamalı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.