Türkeş’in ilk kez milletvekili olduğu Adana’da kızı da aday

İYİ Parti beş büyükşehir için belediye başkan adaylarını belirledi. Alparslan Türkeş'in ilk milletvekili seçildiği Adana'ya Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş aday gösterildi.

Siyaset 8 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Alparslan Türkeş'in kızı babasının ilk milletvekili seçildiği Adana'ya aday gösterildi.

İYİ Parti beş büyükşehirde belediye başkan adaylarını açıkladı. 31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde İYİ Parti’nin Manisa, Adana, Antalya, Kayseri ve Samsun büyükşehir belediye başkan adayları belli oldu.
Buna göre Manisa’da Gürhan Özcan, Adana’da Ayyüce Türkeş, Antalya’da Nesrin Ünal, Kayseri’de Kazım Yücel ve Samsun’da İmren Nilay Tüfekçi aday gösterildi.

Adana’nın önemi

Adana Büyükşehir Belediyesi’ni 2019 yılındaki yerel seçimlerden önce MHP kazanmıştı. 2019 yılında İYİ Parti CHP’nin adayı Zeydan Karalar’ı desteklemişti. Ülkücü seçmen potansiyeli yoğun olan Adana’nın ülkücüler açısından bir önemi daha var: Ülkücü hareketin lideri Alparslan Türkeş’in ilk milletvekili seçildiği yer Adana’ydı. İYİ Parti’nin Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş’i buradan aday göstermesi dengeleri değiştirebilir. Çünkü AK Parti ile MHP arasındaki protokole göre Adana’da Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Parti’den çıkacak.

İstanbul’da ısrarcılar

Partisinin GİK toplantısı sonrası açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu İstanbul ve Ankara’da aday çıkarmakta da kararlı olduklarını vurgulayarak ” İstanbul ve Ankara için de temennimiz, ocak ayı içinde bu adaylarımızı açıklama yönünde” dedi.
Öte yandan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zorlu CHP’nin Yargıtay’ın Can Atalay kararı üzerine yaptığı TBMM Genel Kurulu’nun olağanüstü toplanması çağrısına katılacaklarını belirterek 14 Ocak’ta Tandoğan Meydanı’nda düzenlenecek Anayasa mitinginde ise yer almayacaklarını söyledi.

Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş, Sinan Ateş'in ailesini ziyaret ettiAlparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş, Sinan Ateş’in ailesini ziyaret etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.