Vekil aracında yakalananlar: Yerlikaya ‘Terörist’ dedi, YSP ‘Partimiz üyesi’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Ağrı'da YSP Milletvekili Heval Bozdağ'ın aracında PKK'lı ve PKK'ya katılmak isteyen iki kişinin yakalandığını açıkladı. YSP ise Yerlikaya'yı yalanlayarak yakalanan kişilerin parti üyesi olduğunu söyledi.

Siyaset 14 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ağrı İl Jandarma Komutanlığının PKK faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan operasyon kapsamında sınır ötesine kaçmaya çalışan PKK üyesi bir teröristle PKK’ya katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp bir kişinin yakalanarak tutuklandığını belirtti.

PKK’nın kırsal kadrosuna katılacağı değerlendirilen iki kişinin arkasındaki işbirlikçilerinin de tespit edildiğini belirten Yerlikaya, bu iki kişiden birinin Hazal Karabey, örgüte katılacağı değerlendirilen kayıp kişinin ise R.T. olduğu bilgisini verdi.

Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarında yapılan kontrollere ilişkin bilgi veren Yerlikaya şunları kaydetti:

“Her iki şahsı da Ağrı’ya getiren aracın HDP adına tescilli, Ağrı Yeşil Sol Parti milletvekili H.B. (Heval Bozdağ) adına tahsisli olduğu, tutuklanan şahısları şoförüyle birlikte bu milletvekilinin getirdiği tespit edildi. Şoför Y.N. tutuklandı. Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. hakkındaki soruşturma evrakı ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Terör ve onların işbirlikçilerine yönelik operasyonlarımız aralıksız devam edecek.”

YSP’den tam tersi açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasının ardından Yeşil Sol Parti de açıklama yaptı. Açıklamada “İçişleri Bakanı gerçekleri saptırarak algı operasyonu yapıyor. Gözaltına alınanlar Gençlik Meclisimizin (Ronahi Tunç) ve Parti Meclisimizin (Hazal Karabey) üyesidir. Kongre çalışmalarımız için Heval Bozdağ vekilimizle birlikte Ankara’dan Ağrı’ya gitmişlerdir. Gözaltına alındıklarında arkadaşlarımız bu durumu açıklamışlardır. Adliyedeki ifadelerinden sonra önce serbest bırakılmış, ancak ısrarla Adliyede tutulmuşlardır. İtiraz üzerine ve beyanlarına rağmen haksız yere tutuklanmışlardır. İçişleri Bakanının açıklaması yargıya müdahaledir ve algı operasyonudur. Bu hukuksuzluğu kınıyoruz” dendi.

Yerlikaya icraatını anlatırken sözün ucu Soylu'ya dokundu: 120 günde bu noktaya gelindiYerlikaya icraatını anlatırken sözün ucu Soylu’ya dokundu: 120 günde bu noktaya gelindi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.