Yeni Şafak yazarıyla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı birbirine girdi: Geri zekalı dediğin kadar geri zekalısın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci İsrail'le ticaret'le ilgili sözleri sonrası kendisini eleştiren Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan'a "Geri zekalı dediğin kadar kadar geri zekalısın" yanıtını verdi.

Siyaset 21 Nisan 2024

‘İsrail ile ticaret’ son dönemde AK Parti’de bir ‘görüş ayrılığı’ konusu olarak öne çıkıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin sözleri ‘mahallesinde’ büyük tepki çekti. 

Siyasetçi verdiği bir demeçte “İsrail’de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var. Yani, eyvallah, İsrail’in Filistin’de, Gazze’de Müslümanlara yaptığı soykırımı, katliamı, bebek katliamını, nefretle, şiddetle kınıyoruz, eyvallah, buna diyecek hiçbir şey yok ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de… çünkü bizim İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke, yani altı satıp bir aldığımız bir ülke. O anlamda daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum” diyor, ardından şunları kaydediyordu: 

“Bununla ilgili de arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Ekonomi koordinasyonuyla, ilgili bakanlarımızla, bunu gündeme alıp biraz daha hassas bir ayardan geçmesi gerektiğine ben şahsi olarak inanıyorum.” 

‘Akıl ve sağduyu sahiplerine’ seslendi

Bu sözler kamuoyunda büyük eleştiriye neden oldu. Bunun üzerine kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabında bir paylaşım yapan Zeybekci ‘söylediği her kelimenin sonuna kadar arkasında olduğunu’ vurgulayarak ‘akıl ve sağduyu sahiplerine’ seslendi:  

“İsrail’le serbest ticaret anlaşması olan birkaç ülkeden biriyiz, Mavi Marmara zamanında da askıya alınmayan bu anlaşmayla Filistinli kardeşlerimiz de Türk mallarıni serbestçe satın alabiliyor, bunun da katkısıyla ticaret dengemiz bire altı lehimizedir. Söylediğim kayda alma yöntemi yasak ürün listesinden daha etkin bir yöntemdir, İsrail’e yapılan tüm ihracatın kayda alınması ile her ürün kayda alınarak izin verilirken satılan her ürün ve şirket de kontrol edilir.  

Bu sayede şu anda yüzlerce milyon dolarlık ihale alarak onlarca milyon dolar teminat mektubu veren şirketlerimizin mağduriyetleri gibi daha birçok mağduriyetin önüne geçmiş oluruz. Onlarca Filistinli şirketin mağduriyetleri de engellenmiş olur. Söylediğim yasak liste yerine tam kontrol demektir. Sözlerimi tekrar ediyorum ‘daha hassas olmak’. Bize İslamiyet ve Filistin hassasiyeti dersi vermeye kalkan hadsizlere de sözüm, bizim hassasiyetimiz zekatı sizin yedi ceddinize, Cumhurbaşkanımızın hassasiyetinin zekatı ise 77 ceddinize yeter.” 

Bu sefer açıktan tepki iktidar partisine yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan’dan geldi.  

‘Daha gerzekçe bir açıklama duymadım’

İlk etapta “Gazze süreci boyunca bundan daha gerzekçe, bundan daha geri zekalıca bir açıklama duymadım. ‘Eyvallah’ diyor yahu soykırım için. Yuh artık. Yazıklar olsun” diyen Kılıçarslan ardından Zeybekci’nin X’te yayınladığı mesajı alıntılayarak şunları söyledi: 

“Hah. Cumhurbaşkanımızın arkasına saklanma açıklaması da gelmiş. Gerçekten yazıklar olsun. Kendi adıma mahşerde de dünyada da davacısı olacağım bu sözlerin.” 

‘Geri zekalı dediğin kadar geri zekalısın’

Zeybekci’nin buna yanıtı ise adını anmadan “Muhatabına gerzek dediğin kadar gerzek, geri zekalı dediğin kadar kadar geri zekalısın. Her neye layık gördüysen sen de en az ona layıksın. Aklın ihtişamı, görkemi nezakettir, zerafettir. Vesselam” oldu.

Kılıçarslan’ın ardından AK Parti’ye yakın yazar Selahattin Yusuf’tan da eleştiri geldi.  

“Ticaret başka şey, mal mülk hırsı başka bir şeydir” diyen Yusuf akabinde “Hırs, kendisi hakkında ne düşünüleceğinin ilkelerini de belirler. Kendini ahlaktan böylece ayırır ve ‘dokunulmaz’ olur. O halde insan ona ulaşamaz, ondan kendini, vicdanını ne yazık ki koruyamaz, savunmasız kalır. Çok yazık” dedi. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.