Yeşil Sol Parti adayı Bayhan’dan iktidara: Sahte vatanseverler

Yeşil Sol Parti'nin İstanbul 3. bölge adayı İskender Bayhan, Esenyurt'ta halka seslendi ve iktidara "14 Mayıs'ta bu sahte vatan severlere sandıkta hak ettiği dersi verelim" dedi. Mitinge eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş da katıldı.

Siyaset 7 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
EMEP'in Yeşil Sol Parti listelerinden adayı İskender Bayhan, Esenyurt'ta halka seslendi.

Seçime günler kala siyasi partiler, mitinglere hız verdi. Yeşil Sol Parti de dün İstanbul’un Esenyurt ilçesinde sabah saatlerinde çok sayıda kişinin katıldığı bir miting düzenledi. Mitinge Halkların Demokratik Kongresi Eş Başkanı Cengiz Çiçek, Başak Demirtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı kontenjanından milletvekili adayı İskender Bayhan, Çiçek Otlu ve Dersim Dağ da katıldı.

Evrensel Gazetesi’nin haberine göre; mitingde ilk konuşmayı EMEP’in Yeşil Sol Parti listelerinden adayı İskender Bayhan yaptı. Yeşil Sol Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Bayhan konuşmasında 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın ölüm yıldönümü olduğunu hatırlattı. Bayhan, “Sizleri onların idam sehpasında haykırdıkları bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm duygularıyla bütün benliğimle selamlıyor, kucaklıyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting meydanlarında ‘Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak’ dediğini hatırlatan Bayhan, “Erdoğan bunu yasaklar, yalanlar ve yoksulluk düzeni kurduğu için söylüyor. Bu düzenin üstünü örtmek için söylüyor, tek adam düzeni sürsün diye söylüyor” diye konuştu.

İktidarın ‘Biz gidersek vatan elden gider, bağımsızlığını kaybeder’ söylemelerine de tepki gösteren Bayhan, “Bu ülke buğdayı, eti ithal ediyor. Tarımı yabancı tekellere teslim edilmiş neyin bağımsızlığından söz ediyorsunuz? Arap monarşisinin 3-5 milyon dolarıyla anti emperyalizm narası atamazsın. Bu halk arttırmaz sana. Deniz idam edilirken idam sehpasında şunları söylemişti: ‘Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi, yaşasın işçiler, yaşasın köylüler, kahrolsun emperyalizm.’ İşte gerçek bağımsızlığın manifestosudur. Bunlar varken sana kimse inanmaz. İnanan kardeşlerimizi de tek tek kazanacağız. 14 Mayıs’ta bu sahte vatan severlere sandıkta hak ettiği dersi verelim. Yeşili büyütelim, ağacı büyütelim, Yeşil Sol Parti’ye oy verelim” dedi.

Şu anda Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş da mitinge katılanlar arasındaydı. Burada bir konuşma yapan ve Demirtaş’ın selamını ileten Başak Demirtaş, kadınlardan tüm akrabalarına seçim gününe kadar Yeşil Sol Parti’yi tanıtmalarını istedi.

Başak Demirtaş, kadınlardan Yeşil Sol Parti’nin oy pusulasındaki yerini ve amblemini yakınlarına tanıtmasını istedi.

Demirtaş, “Bugüne kadar farklı nedenlerle AK Parti’ye oy veren kardeşlerim gelin kendinize oy verin. Allah şahittir ki bizler onurlu bir yaşam, barış, eşitlik istediğimiz için başımıza gelmeyen felaket kalmadı. Terörist, katil ilan ettiler yetmedi. Çocuklarımızın kemiklerini bir torbaya koyup kucağımıza verdiler. Bunlara artık yeter demeyelim mi? Genç arkadaşlarım işsiz, perişan. Bir anne, çocuğunu gece yatağa aç yatırıyor. Bu ülkede acı çekmemiş, canı yanmamış kimse kaldı mı? Bir oy Kılıçdaroğlu’na bir oy Yeşil Sol Partisi’ne diyeceğiz” dedi.

HDP, Yeşil Sol Parti listesiyle yarışacak… TİP de 53 bölgede seçime giriyorHDP, Yeşil Sol Parti listesiyle yarışacak… TİP de 53 bölgede seçime giriyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.