YRP’de ‘üçüncü ittifak’ söylemi güçleniyor: Erken seçim için bu sefer tarih verdiler

YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç erken seçim için tarih verdi ve 'üçüncü ittifak' çağrısı yaptı: ''Bununla Türkiye'nin CHP ve AK Parti arasındaki sıkışmışlıktan kurtarılabileceğini öngörüyoruz.''

Siyaset 25 Eylül 2024
Yeniden Refah Partisi

31 Mart seçimlerinde 22 yıl sonra AK Parti yerine CHP’nin birinci parti olması erken seçim tartışmalarını da ortaya çıkarmıştı. Seçimler sonrası ilk yerel seçim çıkışı ise Yeniden Refah Partisi’nden gelmişti. YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz kötüye giden ekonomi nedeniyle erken seçimin artık Türkiye için bir ‘mecburiyet’ olduğunu söylemişti.

Daha sonra iktidarla ‘normalleşme’ sürecinin bitmesiyle CHP’den de erken seçim çıkışları gelmişti.

Dün YRP erken seçimle ilgili bu sefer tarih verdi. YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, erken seçimin kaçınılmaz olduğunu söyledi: ”Yeniden Refah Partisi olarak, önümüzdeki yılın sonbaharında veya takip eden yılın ilkbaharında ülkemizin ortak bir mutabakatla erken seçim zeminine taşınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda 23 Kasım 2025 veya 17 Mayıs 2026 tarihinin, yapılacak bir erken seçim için doğru zamanlama olacağı kanaatimizi toplumumuzla paylaşıyoruz.”

‘Üçüncü ittifak’ söylemi güçleniyor

YRP lideri Fatih Erbakan geçen haftaki söyleşisinde seçimlerde üçüncü ittifak ihtimalini dışlamamıştı. Erbakan, “Kendi cumhurbaşkanı adayımızla girmeyi önceliyoruz. Seçmenin ‘sağ partiler’ olarak nitelendirdiği partiler ittifak yoluna gidebilir. İYİP var, DEVA var, Gelecek var, Saadet var. Büyük Birlik Partisi de olabilir… Sağ partilerden oluşacak bir ittifak, AK Partiye gönülsüz oy verenler için ciddi bir alternatif haline gelir” demişti.

Kılıç da ‘üçüncü ittifak’ı vurguladı: ”Seçim öne de alınsa, zamanında da yapılsa Yeni Refah Partisinin öncülüğünde bir üçüncü ittifakın oluşabileceğini ve bu ittifakla Türkiye’nin CHP ve AK Parti arasındaki sıkışmışlıktan kurtarılabileceğini öngörüyoruz.”

Kılıç, DEVA Partisi’yle Gelecek Partisi’nin TBMM’de grup kurma girişimlerine kendilerinin destek verip vermeyeceğine ilişkin soru üzerine de “Yeniden Refah Partisi’nin kapıları gelecek tekliflere açıktır. Şu ana kadar bize intikal etmiş somut bir işbirliği önerisi yoktur ama kapımız açıktır” dedi.

Gelecek ve Deva birleşmesinde sona doğru: 'Süreci olumlu değerlendiriyoruz'Gelecek ve Deva birleşmesinde sona doğru: ‘Süreci olumlu değerlendiriyoruz’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.