Yeşil Sol’dan Filistin’e destek: Sonuna kadar destekliyoruz

Partisinin grup toplantısında konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, 'Bugün ortaya çıkan savaş İsrail'in savaş ve işgal politikalarından bağımsız değildir' dedi.

Siyaset 11 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Yeşil ve Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, partisinin Meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Sözlerine Filistin’de yaşanan çatışmalarla başlayan Uçar, “7 Ekim tarihinden itibaren aslında günlerdir İsrail devletinin işgal ve şiddetinin sebep olduğu bir savaşa tanıklık ediyor bütün dünya. Eşit, özgür ve demokratik bir yaşamın mümkün olduğuna inanan ve bunun mücadelesini veren bizler Filistin halkının yıllardır sürdürmüş olduğu eşit ve özgür yaşam mücadelesini ve direnişini sonuna kadar destekliyoruz. Bir halkın işgale karşı direnişi ne kadar meşru ve gerekli ise bununla ilgili yürütülecek mücadelenin yönteminin de önemli olduğunu ısrarla vurgulamak isteriz. Çünkü her mücadele özgürlük getirmiyor. Tarih bunun örnekleri ile doludur” dedi.

Uçar: Siviller canice katlediliyor

Uçar, Filistin halkının direnişinin meşru olduğunu belirterek, sivillere yönelik katliamların bir an önce durdurulması çağrısı yaptı. Uçar, “Bugün ortaya çıkan savaş İsrail’in savaş ve işgal politikalarından bağımsız değildir. Bu savaşta tekraren karşımıza çıkan esirlere ve özellikle kadınlara dönük uygulanan şiddeti kabul edilebilir bulmadığımızı ve direniş savunusu açısından da meşru görmediğimizi ifade etmek isteriz. Bugün yaşananlar elbette sadece bugüne ait değildir, bugün söyleyeceğimiz her sözün, bugün alacağımız her tutumun gelecek açısından onurlu, adil ve demokratik bir yaşama elbette ki hizmet etmesi gerekiyor. Gerçek olan şudur: Savaş hukukunu aşan ve direk sivilleri hedef alan bir savaş yürütülüyor. Sivillerin canice katledildiği bir durum var, yapılacak en acil şey bunun durdurulmasıdır çünkü ortada siviller ve onlar üzerinden yürütülen bir savaş var. Ortadoğu’da ulus devletçi siyasetin halkları düşmanlaştıran politikaları bir an önce son bulmalıdır. İsrail savaşı derinleştiren adımlarından vazgeçmeli, tüm yaşam alanlarını hedef haline getiren bombardımanı durdurmalı ve hepsinin temel gerekçesi olan işgal politikalarından vazgeçmelidir” diye konuştu.

YSP'nin yeni ismi için en güçlü aday DHPYSP’nin yeni ismi için en güçlü aday DHP

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.