11 gün 7 maç 2 kupa: Şampiyon Fenerbahçe

Fenerbahçe Alagöz Holding, Euroleague'den sonra Türkiye'de de Çukurova Basket'i 82-56 yenerek şampiyon oldu. Son 11 günde çıktığı 7 maçı kazanarak iki kupa kaldıran sarı lacivertliler Türkiye'de 17. kez mutlu sona ulaştı.

Spor 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe Alagöz Holding, tarihindeki 17. lig şampiyonluğuna ulaştı...

Fenerbahçe Alagöz Holding ve Çukurova Basketbol son derece zorlu bir fikstürün üstüne, final serisinin üçüncü maçı için İstanbul’da buluştu. İlk iki maç cumartesi ve pazar günlerinde oynandı ve maçlardan galip ayrılan taraf konuk Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe, tarihindeki 17. lig şampiyonluğunu kazanmak için parkeye çıktı.

2500 kişi kapasiteli Metro Enerji Spor Salonu’nda büyük bir coşku vardı. Her yaştan insan, Fenerbahçe’nin şampiyonluğuna canlı şahit olma umuduyla salondaydı. Fenerbahçe de taraftarının beklentisini ve coşkusunu boş çıkarmayacak nitelikte bir maç başlangıcına imza attı. Özellikle Satou Sabally ve Olcay Çakır Turgut’un, Çukurova Basketbol’un alan savunmasına karşı bulduğu başarılı atışlar farkı yarattı. Breanna Stewart, hücum ribauntlarıyla takım arkadaşlarına pozisyonlar yaratıyordu. İlk çeyrek, 24-19 ev sahibi üstünlüğüyle kapandı.

Ne onlar bir, ne biz sekiz: Olympiakos – Fenerbahçe BekoNe onlar bir, ne biz sekiz: Olympiakos – Fenerbahçe Beko

İkinci çeyrekte Fenerbahçe’nin yıldızları Emma Meesseman ve Breanna Stewart savunmada da oyuna ağırlık koymaya başladılar. Mersin ekibinin hem yüzdeleri düştü hem top kayıpları arttı. Çeyreğin son kısmı her iki takım için de kısır geçerken, devre 44-29 Fenerbahçe üstünlüğüyle kapandı.

İkinci yarıda Mersin’in yıldızı Chelsea Gray forma giymedi. Tiffany Hayes’in de olmadığı akşamda Mersin’in yegane hücum silahı Elizabeth Williams’tı. Bu yetersizlik, Fenerbahçe’nin farkı daha da açmasını sağladı. Bilhassa son çeyrekle beraber sarı-lacivertliler maçı kopardı ve takip mesafesi iyice açıldı. Satou Sabally, maçın başını ne kadar iyi oynadıysa maç sonunda da aynı şekilde öne çıktı. Emma Meesseman, Breanna Stewart’ın tabiriyle oyunun tonunu belirleyen isimdi. Fenerbahçe şampiyonluk şarkıları dinleyerek geçirdiği son çeyreğin ardından 82-56 kazandı ve şampiyonluğunu ilan etti.

Emma Meesseman maçı 20 sayı, 8 ribaund, 6 asist ve 6 top çalmayla bitirdi. Satou Sabally 23 sayı atarken, Breanna Stewart 14 sayı ve 18 ribaundla oynadı. Mersin ekibinde Elizabeth Williams, 16 sayıyla oynadı.

Emma yine MVP!

Fenerbahçe’nin 29 yaşındaki Belçikalı uzunu Emma Meesseman, final serisinin en değerli oyuncusu seçildi. Meesseman seri boyunca 19.3 sayı, 7 ribaund, 3.3 asist ve 2.3 top çalma ortalamaları yakaladı. Emma, Euroleague normal sezonunun da MVP’si seçilmişti.

Emma Meesseman EuroLeague normal sezonunun ardından Süper Lig final serisinin de en değerli oyuncusu oldu.

Mersin alkışlar arasında

Çukurova Basketbol, EuroLeague’in ardından Türkiye Ligi’nde de Fenerbahçe’ye elendi ve organizasyonu ikinci sırada tamamladı. Çukurova takımı, Fenerbahçeli taraftarların alkışları arasında gümüş madalyaları boynuna taktı.

Kaptandan teşekkür

Fenerbahçe Kaptanı Olcay Çakır Turgut, maçın ardından taraftara teşekkür ederek, “Ev sahibi avantajımız yoktu ama bu seriyi 3-0 tamamladık ve kupayı taraftarımızın önünde aldık” dedi. 11 günde 7 maç yaparak iki büyük zafer yaşayan Fenerbahçe’de uzun Emma Meesseman ise “Kendimizi iyi hissediyorduk. Final Four’dan sonra da iyi durumdaydık. Yorulduğumuz durumlar oldu ama bu durumlarda da birbirimize enerji verdik” diye konuştu.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk mutluluğu: 1998'den beri çalışıyordukFenerbahçe’nin şampiyonluk mutluluğu: 1998’den beri çalışıyorduk

11 gün 7 maç 2 kupa

Fenerbahçe Alagöz Holding, bundan 10 gün önce müzesindeki tek eksiği tamamlamış ve 5. kez çıktığı EuroLeague finalinde Çukurova Basketbol’u 99-60’lık skorla zafere uzanmıştı. Fenerbahçe bu zaferin keyfini süremeden Prag’dan yurda döndü ve önce Galatasaray Çağdaş Faktoring’i iki maç sonunda eledi. Sonrasında geçtiğimiz cumartesi final serisinde Mersin’de Çukurova Basketbol’a konuk olan sarı-lacivertliler, ilk maçta saha avantajını aldı, ikinci maçta ise bu avantajı pekiştirdi. Fenerbahçe, dün kazandığı zaferle beraber sezonu iki büyük kupayla tamamladı. Sarı lacivertliler bu süreçte 11 günde 7 maç yapmak zorunda kaldı.

Sebep WNBA

Sezon sonu fikstürünün bu kadar sıkışık olmasının sebebi WNBA’de hazırlık kamplarının 30 Nisan’da başlayacak olması. TBF, bundan ötürü yaptığı fikstür planlamasında sezonun 28 Nisan’da bitmesini planladı. Sezon başında yapılan planlama Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen depremler sonrası liglere ara verilmesiyle beraber sekteye uğradı. Dolayısıyla sezon sonu fikstürü fazlasıyla sıkıştı.

WNBA draftında sürpriz yokWNBA draftında sürpriz yok

Zirvede arayı açıyor

Tarihindeki 17. lig şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe Alagöz Holding, en yakın rakibi Galatasaray’la farkı 4’e çıkardı. 13 şampiyonluğu bulunan Galatasaray’ı 3’er şampiyonlukla Beşiktaş ve ODTÜ takip ediyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.