143 yaşındaki Bordeaux kapıya kilit vurdu

Fransa'da mali yükümlülüklerini yerine getiremeyen ve Ulusal Lig'e düşürülen 143 yaşındaki Bordeaux profesyonel kulüp statüsünü yitirdi.

Spor 25 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Bordeaux'nun tüm oyuncuları serbest kaldı.

Fransa’nın köklü kulüplerinden Bordeaux tarih oldu. Mali yükümlülüklerini yerine getiremeyen ve daha önce Ulusal Lig’e düşürülen Bordeaux resmi olarak profesyonel kulüp statüsünü kaybetti. 1881’de kurulan köklü kulüp maçlarını Bordeaux’daki 42 bin 52 kişilik Matmut Atlantique Stadyumu’nda oynuyordu.

Finansal borçlar sebebiyle iflasın eşiğine gelip satışa çıkarılan kulübün satışının iptal olması sebebiyle kapatılmasına karar verildi. Alınan karar neticesinde kulübün bütün futbolcuları serbest kalacak ve antrenman tesisleri kapatılacak. Ligue 1’de mücadele ettiği 2021-2022 sezonunun sonunda küme düşürülen Bordeaux bir kez daha küme düşme cezası alıp Ulusal Lig’e gerilemişti. Son olarak 2008-2009 sezonunda Ligue 1’de şampiyon olan Bordeaux’nun dört Fransa Kupası, üç Fransa Lig Kupası ve iki Fransa Süper Kupası bulunuyor.

Uğurcan Çakır tuttu... Trezequet ve Cihan attı... Trabzonspor tur kapısını açtıUğurcan Çakır tuttu… Trezequet ve Cihan attı… Trabzonspor tur kapısını açtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.