20 yaş altı Milliler Yunanistan’a farklı yenildi

20 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında Türkiye, ev sahibi Yunanistan’a 87-61 mağlup oldu. Yunanlar yarı finale yükselirken Milli Takım klasman maçlarıyla yoluna devam edecek.

Spor 14 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Türkiye Yunanistan'a farklı yenildi.

19 yaş altında dünya 3.’sü olduktan sonra o takımdan oyuncuların da olduğu kadroyla 20 yaş altı Avrupa Şampiyonası’na giden milliler çeyrek finalde Yunanistan’la karşılaştı. Maça daha iyi başlayan ekibimiz ilk çeyreği 22-14 önde tamamladı. İkinci çeyreğin ortalarına dek üstünlüğünü koruyan takım, devre sonuna doğru kontrolü iyice yitirdi ve uzun soluklu bir seriyle 43-37 geri düştü. Ev sahibi Yunanistan savunma sertliğini ikinci yarıda daha da artırdı. Skor üçüncü çeyrek sonunda 63-47’ye geldi. Son periyotta da baskın oyununu sürdüren Yunanlar sahadan 87-61 galip ayrılarak yarı finale yükseldi.

Millilerde Murat Kuntker 15, Karahan Tuan Efeoğlu 11 sayı üretti. Yunanistan cephesinde Lefteris Mantzoukas 25 sayıyla yıldızlaştı. Lefteris’e Evangelos Zugris 14 sayı ve 10 ribauntla eşlik etti. Bu sonucun ardından Yunanlar yarı finalde Fransa’yla eşleşti. Milliler ise 5.-6.’lık maçı oynama hakkı kazanmak için Sırbistan’la mücadele edecek. Maçlar 15 Temmuz Cumartesi günü oynanacak.

Adam Silver açıkladı: NBA'de 'genişleme' yakınAdam Silver açıkladı: NBA’de ‘genişleme’ yakın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.