2024 Milletler Ligi adresleri belli oldu: Türkiye’de rota değişmedi

Voleybol sezonunun önemli organizasyonlarından Milletler Ligi'ne 2024 senesinde ev sahipliği yapacak ülkeler ve şehirler açıklandı. Erkekler ve kadınlarda ilk etap maçlarına ev sahipliği yapacak Türkiye'de adres Antalya.

Spor 9 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Milletler Ligi'ne ev sahipliği yapacak ülkeler ve şehirler resmi olarak açıklandı.

Türk voleybolu geçtiğimiz yaz zirveye çıktı. Başarıya giden yolda alınan ilk zafer Filenin Sultanları’nın ABD’nin Teksas Eyaleti’nde elde ettiği Milletler Ligi şampiyonluğuydu. Sultanlar bu şampiyonlukla kadınlar voleybolunda dünya 1 numarasına yükselirken daha sonra Avrupa şampiyonluğu ve olimpiyat kotasıyla çıktığı zirveden inmedi. Filenin Efeleri ise önce Altın Lig şampiyonluğunu ardından Katar’da uzun yıllardır aradığı Milletler Ligi biletini almayı başardı.

Efeler’in de Milletler Ligi seviyesine adım atmasıyla beraber Türkiye, Milletler Ligi etaplarından birine talip oldu. Volleyball World’den yapılan açıklamada göre hem erkekler hem kadınlarda ilk etap mücadelelerine Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı duyuruldu. Federasyon başkanı Mehmet Akif Üstündağ bu İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Antalya olmak üzere 5 şehri ev sahipliği için düşündeüklerini açıkladı. Geçtiğimiz sene kadınlarda ilk etap mücadeleleri Antalya’da oynanmıştı.

Mehmet Akif Üstündağ: Milletler Ligi için 5 şehir adayMehmet Akif Üstündağ: Milletler Ligi için 5 şehir aday

Voleyball World Milletler Ligi’ni ağırlayacak şehirleri duyurdu. Buna göre hem erkekler hem kadınlarda ilk etap maçları Türkiye’nin Antalya şehrinde sahnelenecek.

Erkeklerdeki diğer ilk hafta etabına Brezilya’nın Rio De Janeiro kenti ev sahipliği yapacak. Erkeklerde ikinci etap maçlarıKanada’nın Ottawa ve Japonya TBC şehirlerinde; üçüncü etap maçlarına Filipinler’in Manila ve Slovenya’nın Ljubljana kentlerinde oynanacak. Türkiye Antalya dışında TBC ve Ljubljana kentlerinde sahne alacak.

Kadınlarda da tıpkı erkeklerde olduğu gibi ilk etabın diğer grubu Rio De Janeiro’da olacak. İkinci etap maçları Çin’in Makau ve ABD’nin Arlington kentlerinde oynanacak. Üçüncü etaptaysa Çin’in Hong Kong ve Japonya’nın TBC kentlerine gidilecek. Türkiye Antalya dışında Arlington ve Honk Kong’da olacak.

Kadınlarda ilk etap maçları 14-19 Mayıs, ikinci etap maçları 28 Mayıs-2 Haziran, üçüncü etap maçları 11-16 Haziran tarihleri arasında sahne alacak. Erkeklerde ilk etap maçları 21-26 Mayıs, ikinci etap maçları 4-9 Haziran, üçüncü etap maçları 18-23 Haziran tarihleri arasında oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.