8 yaşındaki Bodhana satrançta tarih yazıyor

Hint Bodhana Sivanandan Zagreb'de (Hırvatistan) düzenlenen Avrupa Hızlı ve Blitz Satranç Şampiyonasını kazanarak tarihe geçti.

Spor 23 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Bodhana Sivanandan'dan olağanüstü başarı.

Avrupa satrancına 8 yaşındaki Hint Bodhana Sivanandan damga vurdu. Sivanandan Hırvatistan’ın Zagreb kentinde düzenlenen Avrupa Hızlı ve Blitz Satranç Şampiyonası’nı kazandı. Bodhana 48 büyükusta ve 50 uluslararası usta olmak üzere toplam 555 kişinin katıldığı turnuvadan kadınlar kategorisinde zirvede çıktı.

Birçok satranç sever Bodhana tüm zamanların en iyisi Judit Polgar’la karşılaştırdı. Polgar uluslararası ilk turnuvasında 8 üzerinde 7.5 puan almıştı. 1986’da New York Açık’ta bu başarıya uzandığında Polgar 9 yaşındaydı. Polgar ilk uluslararası ustasını yendiğindeyse 10 yaşındaydı. Sivanandan Rumen büyükusta Vladislav Nevednich’yi yenerek tarihte bir büyükustayı yenen en genç kız oldu.

Rams, futbol, basketbol derken satranca da el attıRams, futbol, basketbol derken satranca da el attı

BBC’ye konuşan 8 yaşındaki satranççı “Kazanmak için her zaman elimden geleni yapıyorum; bazen oluyor, bazen olmuyor. Avrupa Blitz’de en iyi kadın derecesini aldığımda kendimle çok gurur duydum.” dedi.

Birçok satranç oyuncusu küçük kızın oyununu övdü, örneğin Romanyalı Uluslararası Usta Irina Bulmaga onu bir “dahi” olarak tanımladı. Küçük kız önümüzdeki hafta Hastings’de dünyanın en eski satranç konferansında oynayacak.

Türkiye, satrançta namağlup dünya şampiyonu!Türkiye, satrançta namağlup dünya şampiyonu!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.