Adana Demirspor yeni sportif direktörünü açıkladı

Sport Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor’da sportif direktörlük görevine Muhammed Türkmen getirildi.

Spor 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Demirspor'a yeni sportif direktör

Türk futbolunda istikrarlı bir yapı inşa etmenin ne kadar zor olduğu bilinen bir gerçek. Sürekli değişen yönetimler, beklenti sonucu doğan memnuniyetsizlikler veya bazen sabırsızlıklar… Sebep ne olursa olsun Anadolu takımlarından tutun dört büyüklere kadar sağlam bir temelin üzerine istikrarlı bir yapı kurma hadisesi çok nadir gerçekleşiyor.

Adana Demirspor, bu noktada belki de antitez olma yolunda adımlar atıyor. Sportif açıdan beklenenin üstüne çıktığını bile düşünebileceğimiz Akdeniz ekibi, Ağustos 2021’de Samet Aybaba ile yollarını ayırdıktan sonra yoluna İtalyan Vincenzo Montella ile devam etmişti.

Montella yaklaşık 1.5 sezonda çıktığı 67 maçta 1.64 puan ortalaması tutturdu. Bu ortalama bir Anadolu takımından beklenenler gözetildiğinde ortalamanın üzerinde. Uzun yıllar Süper Lig’de mücadele edemeyip 2021-22 sezonunda en üst kademeye dönüş yapabilen Adana temsilcisi, asansör takımı olma hüviyetinden sıyrıldı. Hem geçen sezon adından söz ettiren hem de bu sezon Avrupa hedefine yakın seyreden Demirspor, sportif anlamda istikrarı korumak adına yeni bir adım daha attı.

 

Kupada Aslan değil Boz Baykuş öttü!  7-0'ın rövanşını aldılarKupada Aslan değil Boz Baykuş öttü! 7-0’ın rövanşını aldılar

Türkmen köprü olacak

Sportif direktörlük pozisyonu ülkemizde çokça tartışılan bir pozisyon. Özellikle Fenerbahçe’nin 2015-16’da Giuliano Terraneo ve 2018-19’da Damien Comolli’yle denemesini yaptığı pozisyon iyi sonuçlar vermemişti. Fakat Avrupa’da birçok kulüpte bu rol aktif bir şekilde kullanılıyor.

Mustafa Türkmen de Adana Demirspor’da söz konusu pozisyonda yer alacak ve futbol takımıyla yönetim arasında köprü olacak. Türkmen eski bir futbolcu. Türkmen, Süper Lig’de Ankaragücü formasını terletti. Yaşadığı sakatlıklardan ötürü 30 yaşında futbolu bırakan Türkmen antrenörlük eğitiminin ardından 4 sezon Süper Lig’de Yılmaz Vural’la beraber olmak üzere yardımcı antrenör olarak kariyerine devam etti. Türkmen, Makedonya’nın köklü kulüplerinden Vardar FK’nın başkanlığını yapıyordu.

Adana Demirspor gibi hem seyir zevki veren hem de güçlü rakiplerinin korkulu rüyası olan bir takımın Süper Lig’de kalıcı olması ligin kalitesi açısından önem arz ediyor. Bu kalıcı yapıyı oluşturmak da yönetime ve artık yeni göreviyle beraber Muhammed Türkmen’e düşüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.