Ağabey devşirme, kardeş Türk! Tarık Biberoviç 12 Dev Adam’dan biri oldu

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın İtalya ve İzlanda maçları için aday kadrosu açıklandı. Fenerbahçeli Tarık Biberovic devşirme oyuncu olarak kadroda yer aldı. Boşnak oyuncunun kardeşi Faruk Biberovic ise yerli statüsünde.

Spor 13 Şubat 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Faruk Biberovic altyapı milli takımında oynuyor, Tarık Biberovic ise 'devşirme' sayılıyor.

A Milli Erkek Basketbol Takımı FIBA EuroBasket 2025 Elemeleri’nde B Grubu’nda 22 Şubat 22.30’da deplasmanda İtalya ve 25 Şubat 16.00’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda İzlanda ile karşı karşıya gelecek.

Ergin Ataman yönetimindeki 12 Dev Adam’ın bu iki maç için kadrosu açıklandı. A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın aday sporcu kadrosu şu isimlerden oluşuyor: Ercan Osmani, Erkan Yılmaz, Erten Gazi (Anadolu Efes), Berk İbrahim Uğurlu, Kerem Kuthan Konan (Beşiktaş), Melih Mahmutoğlu, Sertaç Şanlı, Şehmus Hazer, Tarık Biberoviç (Fenerbahçe), Buğrahan Tuncer, Sadık Emir Kabaca (Galatasaray), Furkan Haltalı, Kenan Sipahi (Karşıyaka), Okben Ulubay, Yiğitcan Saybir (Telekom), Ömer Can İlyasoğlu (Mega Soccerbet)

Tarık Biberovic devşirme, kardeşi Türk!

Federasyon Shane Larkin ve Scottie Wilbekin’in Türk lisanslarının iptal edilmesinin ardından Fenerbahçeli Tarık Biberovic’e FIBA’dan devşirme lisansı çıkardı. FIBA Biberovic için TBF’nin yerli oyuncu başvurusunu kabul etmemişti. Boşnak asıllı oyuncuya yaşı nedeniyle yerli oyuncu lisansı çıkartılamazken kardeşi Faruk Biberovic altyapı milli takımlarında yerli statüsünde oynuyor.

Bir zamanlar 12 Dev Adam'dı! Büyük düşüşBir zamanlar 12 Dev Adam’dı! Büyük düşüş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.