Akatlar’da Beşiktaş’ı yenmek ne mümkün!

Basketbol Süper Ligi'nde evinde Büyükçekmece'yi ağırlayan Beşiktaş, karşılaşmadan 85-72 galip ayrıldı. Bu sonuçla ligde iç sahadaki maçlarda 11'de 11 yapan siyah-beyazlılar şampiyonluk iddiasını korudu.

Spor 11 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ta Derek Needham karşılaşmayı altı sayıyla tamamladı.

Basketbol Süper Ligi’nin 20’nci haftasında Beşiktaş, evi Akatlar’da Büyükçekmece’yi ağırladı. Kara-kartal liderlik iddiasını sürdürmek, Büyükçekmece ise kümede kalma yolunda adım atabilmek için parkeye çıktı.

Oldukça dengeli başlayan karşılaşmada ilk çeyrek 23-18 Beşiktaş üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyotta vites yükselten siyah-beyazlılar devre arasına 44-35’lik üstünlükle gitti. Üçüncü periyotta farkı çift hanelere taşıyan Beşiktaş, Marko Simonovic’ten de aldığı katkıyla son periyoda giderken 14 sayılık farkı yakaladı. Karşılaşmanın son 10 dakikasında bu farkı koruyup Büyükçekmece’ye geri dönüş şansı tanımayan siyah-beyazlılar mücadeleden 85-72’lik galibiyetle ayrıldı.

Bu zaferle mevcut sezonda kendi sahasında oynadığı 11’inci maçından 11’inci galibiyetini çıkaran kara-kartal, toplamda da 16’ncı kez galibiyetle tanıştı. Büyükçekmece ise ligdeki 13’üncü yenilgisini alarak küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalmayı sürdürdü.

Maçın ardından konuşan Beşiktaş başantrenörü Dusan Alimpijevic: “Ligde 20 haftadan sonra ilk üç sıradayız. EuroCup’ta play-off’dayız. Türkiye Kupası’nda yolumuza devam ediyoruz. Bunları ilk sezonda yaptık. Bu bir son değil, daha fazlasını yapmak istiyoruz” dedi.

Beşiktaş’ta Marko Simonovic 16 sayı – 4 ribaunt, Matt Mitchell 14 sayı – 2 asist, Jonah Mathews 13 sayı – 6 asist ve Yiğit Arslan 10 sayı – 5 ribaunt üretti. Büyükçekmece’de Alex Perez’in 18 sayı – 6 asist, Marcquise Reed’in 17 sayı – 3 ribaunt ve Evan Bruinsma’nın 11 sayı – 7 ribauntluk performansları galibiyeti engellemeye yetmedi. Beşiktaş bir sonraki maçta Türkiye Kupası için mücadele verecek, çeyrek finaldeki rakibi Bahçeşehir Koleji olacak.

Basketbol Süper Ligi’nde aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı.

Bahçeşehir Koleji – Türk Telekom, 90-92

Karşıyaka – Darüşşafaka, 86-98

Merkezefendi – Manisa, 82-68

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.