Alanyasporlu futbolcuya ‘seks kasedi’ komplosundan ‘baldız’ çıktı

Alanyaspor'un kış transfer döneminde kiralık olarak kadrosuna kattığı Güney Koreli futbolcu Hwang Ui-jo'nun baldızı futbolcunun özel videolarını yayarak şantaj yapma suçundan üç yıl hapis cezası aldı.

Spor 15 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Hwang Ui-jo, kaset çıktıktan sonra milli takım kadrosundan çıkarıldı.

Premier Lig’de Nottingham Forest forması giyen 31 yaşındaki Hwang Ui-jo Güney Kore’nin parlayan yıldızlarındandı. Mutlu bir evliliği vardı ya da öyle sanılıyordu. Internette kimliği anonim bir hesap Hwang’ı sadakatsizlikle suçladı. Eski kız arkadaşı olduğunu söyleyen kişi Hwang’ın müstehcen videolarını yayınladı. İddiaya göre Hwang bunları seks yaptığı kadının rızası olmadan çekmişti. Hwang aralarında ünlülerin de olduğu birçok kadınla yatmış, onları sevgili olduğuna inandırmış daha sonra terk etmişti. Anonim hesap Hwang’a alaycı mesajlar da gönderip videoların sızdırılması halinde ‘bunun eğlenceli olacağını’ iletti.

Güney Kore Futbol Federasyonu o dönem Norwich City’de kiralık olarak oynayan ve milli takımla çıktığı 62 maçta 19 gol atan Hwang’ı polis soruşturması bitene kadar kadro dışı bıraktı. Hwang videoları partnerinin rızası dışında çektiği iddialarını reddetti.

Videoların internette yayılması yapılan soruşturmada ulaşılan isimse herkesi şok etti. Savcılık Hwang’ın soyadı açıklanmayan baldızı Lee’yi futbolcunun özel müstehcen videolarını internette yayınlayarak kendisine şantaj yapmaya çalıştığı gerekçesiyle suçladı. İstenen ceza dört yıldı. Baldız duruşmaya kadar kendisine yöneltilen suçlamaları şiddetle reddetti ve telefonunun hacklenmiş olabileceğini söyledi.

Seul Merkez Bölge Mahkemesi’nde görülen davadan önce sanık Lee yargıçlara bir mektup göndererek suçunu kabul etti, Mahkeme ve Hwang’dan özür diledi. Baldız mahkemedeki son ifadesinde “Kurbanlara büyük zarar verdim ve yaptıklarımdan içtenlikle pişmanım” dedi. Hakim sanığın videoları ‘yayılacağını bilerek’ paylaştığını, suçun niteliğini çok ciddi bulduğunu söyledi. Mahkeme sanığa üç yıl hapis cezası verdi. Bir yıllık indirimde sanığın suçu kabul etmesi ve Hwang’ın olumlu konuşması etkili oldu.

17'lik 'milli' ihtiyara suçüstü!17’lik ‘milli’ ihtiyara suçüstü!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.