Alex de Souza Antalya’ya imzayı attı, yardımcılarını açıkladı

Antalyaspor'un düzenlediği basın toplantısında takımın yeni teknik direktörü Alex de Souza konuştu. Türkiye'ye yıllar sonra dönen Brezilyalı Mehmet Aurelio'nun ekibinde olacağını açıkladı.

Spor 30 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Alex de Souza Antalyaspor'a resmi imzayı attı.

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’da teknik adamlık görevine getirilen Alex de Souza kendisini Akdeniz ekibine bağlayan iki yıllık sözleşmeye imza attı. Brezilyalı, güçlü, mücadeleci, taraftarın maç günlerini heyecanla bekleyip şehir dışından bile insanların karşılaşmaları izlemek için kente geleceği bir takım kurma hayali olduğunu söyledi.

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe imza töreninde yaptığı konuşmada Alex de Souza’nın karakteri ve örnek davranışlarıyla Türkiye’de izler bıraktığını ve böyle bir ismi yeniden ülkeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Alex’e inandıklarını ve güvendiklerini söyleyen Boztepe “”Alex ile iki yıllık sözleşme imzalıyoruz. Kendisiyle birlikte başarılarla dolu iki yıl geçireceğiz. Toplantılar yapıyoruz. Futbol mühendisliğine başladık. Önerdiği oyuncularla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Transfer engelini kaldıracağız. Bütçemize uygun en ideal kadroyu oluşturacağız. Antalyaspor ligde kalmak için oynamayacak. Antalyaspor’un her zaman hedefi olacak, çıta yüksek olacak” dedi.

Alex ise Türkiye’yi çok sevdiğini ve bu kez teknik direktör olarak geldiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Kendisine inanan Antalyaspor camiasına teşekkür eden Alex burada evinde gibi hissettiğini söyledi. Brezilyalı teknik adam Antalya’da başarılı olmak için iyi hazırlandığını ve takımın Sergen Yalçın’la Nuri Şahin dönemlerindeki durumlarını derinlemesine analiz ettiğini söyledi. Alex ayrıca resmi anlaşmayı yapmadan önce takımın Brezilyalı kalecisi Helton Leite ve diğer oyuncularla görüştüğünü ve en iyi kadroyu oluşturmak istediklerini söyledi.

Ekibinde Semih Şentürk olmayacak

Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alex eski takım arkadaşlarından Semih Şentürk’ün ekibinde yer almayacağını. ancak Mehmet Aurelio’nun yardımcılarından biri olacağını açıkladı. Alex antrenörlük kariyerinin henüz başında olmasına karşın dersine iyi çalıştığını işaret ederek “Antalyaspor benimle iletişime geçtikten sonra bunu kaçırmak istemedim. Karşılıklı değerlendirmeler sonucunda böyle bir anlaşmaya vardık. Güçlü, mücadeleci, taraftarı koşarak tribüne getirtecek bir kadro oluşturmak istiyoruz. Şehir dışından bile insanların izlemeye geldiği bir Antalyaspor hayalim var. İyi oyuncuları Antalyaspor’a getirmek istiyoruz. Antalyaspor’da olmak isteyen oyuncuları transfer etmek istiyoruz” dedi. Alex ayrıca Antalyaspor’un mevcut çalışanlarına ek olarak Brezilya’dan iki antrenör; Joao Paolo ve Ze Roberto’yu getireceğini belirtti.

Alex ve Sinan Boztepe düzenlenen törende konuştu.

‘Zico, Parreira ve Lazaroni ile görüştüm’

Alex de Souza futbolculuk döneminde Fenerbahçe’de çalışma fırsatı bulan Arthur Zico ile görüştüğünü şu sözlerle açıkladı:

“Hoca olarak çalışma arzusunda olduğumdan bunun için emek verirken Parreira, Zico, Lazaroni ile konuştum. Onların fikirlerine her zaman değer verdim. Türkiye’de tecrübeli hocalarımızla da görüşmelerim oldu. Bu süreç içerisinde ben bu yolun başında olduğum için tecrübelerinden tabii ki de faydalanıyorum her zaman. Benim kariyerim boyunca da öyle olacak.”

‘Fenerbahçe’ye geldikten sonra Türkiye’de kariyerimi sonlandıracağımı düşünmüştüm’

Geçmişine yönelik samimi açıklamalarda bulunan Alex Türkiye’ye dönmenin kendisine bir motivasyon yaratıp yaratmadığı sorusunu şöyle yanıtladı:

“O motivasyon içimde her zaman vardı. Tabii ki buradan ayrılırken üzgün ayrıldım ama buradan giderken insanların bana yaşattığı o duygular, burada yaşadıklarım, buradan benim mutlu ayrılmamı sağladı. Bir taraftan böyle bir fırsat geldiği için tabii ki mutlu oldum. Burada bulunduğum süre içerisinde yaşamış olduğum iyi hisleri, iyi hatıraları devam ettirmek istiyorum. Bana bu hisleri yaşattıkları için Türk halkına teşekkür ediyorum.”

Bir başka basın mensubunun Antalyaspor’u basamak olarak görüp görmediği sorusuna ise Alex’in yanıtı “Sözleşme gereği olarak Antalyaspor’da hocalık kariyerimi sürdüreceğim ve her gün kendimi geliştirerek, takımımı geliştirmeye, iyi sonuçlar almaya çalışacağım. Gelecekle ilgili bir şey söylemek şu an için doğru olmaz. Gün gün bakacağız, sabahtan akşama kadar bütün emeğimizi, bütün mücadelemizi Antalyaspor için vereceğiz. Mesela ben Brezilya’da oynarken Türkiye’de kariyerime başlayacağımı hiç düşünmemiştim. Fenerbahçe’ye geldikten sonra da Türkiye’de kariyerimi sonlandıracağımı düşünmüştüm. Buradan futbolda hiçbir şeyin planladığınız gibi gitmediğini anlayabilirsiniz. Dolayısıyla ben burada mutluyum. Antalyaspor’da olmaktan mutluyum” oldu.

Antalyaspor'un yeni teknik direktörü Alex şehre geldiAntalyaspor’un yeni teknik direktörü Alex şehre geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.