Fenerbahçe’de başkanlık yarışı.. Acun Ilıcalı kartını açan Ali Koç’tan 1,5 milyar TL’lik söz

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi kıran kırana geçiyor. Ali Koç dün içinde Acun Ilıcalı'nın da bulunduğu yeni yönetimini tanıttı, kulüpten 1,5 milyar liralık alacağını sildiğini ima eder tarzda konuştu. Koç'un listesinde Hamdi Akın ve Ergun Özen de var.

Spor 23 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Ali Koç'un yönetim kurulu aday listesinde Acun Ilıcalı da yer alıyor.

Fenerbahçe’de Kongreye az bir süre kala başkanlık yarışı da kıran kırana geçiyor. Mevcut başkan Ali Koç dün bir basın toplantısıyla yeni yönetim kurulunu paylaştı. Ali Koç’un seçimi kazanması halinde gelecek yeni yönetiminde Acun Ilıcalı, Ergun Özen ve Hamdi Akın gibi isimlerin yer alması dikkat çekti. Ergun Özen uzun yıllar Garanti Bankası Genel Müdürlüğü yapmış bir isim, Hamdi Akın ise Akfen Holding’in patronu. Bu isimlerin yanısıra Ahmet Ketenci’nin Koç’un listesinde olması da önemli.

Ali Koç, basın toplantısında Fenerbahçe’den olan 1,5 milyar liralık şahsi alacağını sildiğini, bunu almaktan vaz geçtiğini ima eden sözler de söyledi. Eğer gerçekten Koç bu alacağından vaz geçerse Fenerbahçe maddi olarak bir ölçüde rahatlayacak.

‘Futbolda doğru yapmadığımız konular olmuştur’

Kulübü devraldığı ilk yıllardaki hamlelerinden ötürü özeleştiri yapan Koç “İsteyip, emek verip, gecemizi gündüzümüze katıp yapamadıklarımız, hepsi önümüzde. Futbol yapılanmamızda özellikle ilk dönemimizde doğru yapmadığımız konular olmuştur. Transfer tercihleri ve kadro mühendisliğinde, hoca tercihlerinde bizi sorgulayabilirsiniz. Başarılarımızla, hatalarımızla… Tamamıyla yüzleştik. Hedeflerimizin henüz amaçladığımız düzeye gelmedi farkındayız. Tüm süreci analiz ettik. İlk dönemimizde futbol takımımızda doğru yapmadığımız olmuştur. Açık yüreklilikle söylüyorum ki geçmişte yaşananlardan çok şey öğrendik” dedi.

‘Fenerbahçe’den bir kuruş alacağım yok’

Fenerbahçe’nin mali yapısına da değinen Ali Koç “2018’de UEFA’nın yayınladığı raporda gördük. Avrupa’da batmaya en yakın kulüp olarak Fenerbahçe gösteriliyordu. Net borcun gelire oranında Avrupa’nın en kötü ikinci kulübüydük. Toplam yükümlülüklerimiz 612 milyon euro’ya yaklaşmıştı. Bugün toplam yükümlülüklerimiz 307 milyon euro’ya indi. Yani yarıya inmiş durumda. Faktoring şirketlerine hiçbir borcumuz kalmadı. Allah o günleri kulübe bir daha yaşatmasın. Fenerbahçe’den bir kuruş alacağım yoktur!” dedi. Ali Koç’un Fenerbahçe’de 1.5 milyar liraya yakın parası olduğu biliniyordu. Koç’un bu söylemi borcu sildiği yönünde yorumlandı.

Yeni dönemde Acun Ilıcalı listede

Acun Ilıcalı, Ali Koç’un toplantısına takım elbiseyle katıldı.

Ali Koç’un yönetim kurulu listesine giren Acun Ilıcalı toplantıya takım elbiseyle katıldı. Koç’un yeni dönem listesinde şu isimler bulunuyor:

Erol Bilecik
Burak Kızılhan
Sertaç Komsuoğlu
Acun Ilıcalı
Ahmet Ketenci
Cenk Öztanık
Alper Alpoğlu
Eren Dişli
Ergun Özen
Esin Güral Argat
Fethi Pekin
Hakan Safi
Hamdi Akın
Hulusi Belgü
Hüseyin Bozkurt
Kemal Danabaş
Mehmet S. Dereli
Nedim Keçeli
Özgür Özaktaç
Rıfat Perahya
Selma A. Rodopman

Ali Koç’un mevcut yönetim kurulunda bulunan Selahattin Baki, İlker Dinçay, Simla Beyazıt, Ömer Okan ve Can Gebetaş yeni listeye giremedi.

VakıfBank'ın yıldızı Fenerbahçeli oyuncuya aşkını ilan ettiVakıfBank’ın yıldızı Fenerbahçeli oyuncuya aşkını ilan etti

Aziz Yıldırım’a yüklendi

Ali Koç “Bugüne kadar hiç şampiyonluk sözü vermedim. Ancak öyle bir takım kuracağız ki size şampiyonluk sözü vermeme gerek kalmayacak” dedi. Devamında başkan adayı Aziz Yıldırım’a yüklenen Koç “Aziz Yıldırım’ın özgüveni tavan yapmış. Yelkenleri doldurmuş, hızla ilerliyor. Onu yeniden TV’ye davet ediyorum. Geldiğimiz noktada önceki başkanımız altı sene genel kurullarımıza gelmeyip dışarıdan ağır salvolar yaptı. Hep rica ettik ‘Gelin, nerede isterseniz televizyona çıkalım’ dedik. Şimdi hiç tereddüt etmeyeceğini düşünüyorum zira kendisi tekrar aday oldu” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.