Ali Koç kendi dediğini değil Aziz Yıldırım’ın söylediğini yaptı

2021 yılında yaptığı konuşmada 30 yaşından büyük yabancı futbolcuların transferine yasak isteyen Ali Koç, Fenerbahçe'ye 37 yaşındaki Edin Dzeko'yu getirdi. Aziz Yıldırım, Serdar Dursun transferini eleştirirken "Sen Koç'sun. Dzeko'yu al" demişti.

Spor 23 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Bugün basın toplantısı düzenleyecek Aziz Yıldırım, Ali Koç'a "Sen Koç'sun Dzeko'yu al" demişti.

Fenerbahçe, İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finalinde Inter formasıyla ilk 11’de oynayan 37 yaşındaki Boşnak futbolcu Edin Dzeko’yu transfer etti. Sosyal medyada bir grup Dzeko’yu sevinçle karşılarken bir grupsa oyuncunun yaşı nedeniyle verimli olamayacağını iddia etti. Tartışmalar akla Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un 2021 haziran ayında yaptığı konuşmayı getirdi. Koç, o dönem şöyle konuşmuştu: “Yabancı futbolcuların neredeyse en yaşlıları Türkiye’ye geliyor. Türkiye, yaşlı yabancı futbolcu çöplüğü olmamalı. Belki de 30 yaşını aşmış yabancı futbolcuların transferine yasak konulmalı, izin verilmemeli.”

Ali Koç'un tarifleri! Fenerbahçe kaos kulübüAli Koç’un tarifleri! Fenerbahçe kaos kulübü

Ali Koç’un yaptığı 30 yaş üzeri yabancı transferler

2018 yılında Aziz Yıldırım ile girdiği yarışı kazanarak Fenerbahçe Başkanı olan Ali Koç’un o dönemden beri yaptığı 30 yaş üstü yabancı futbolcu transferleri şöyle: Jose Sosa (35), Papiss Cisse (35), Diego Perotti (32), Filip Novak (30), Enner Valencia (30), Islam Slimani (30), Luiz Gustavo (31), Adil Rami (34), Max Kruse (31), Joao Pedro 30, Willian Arao (30), Joshua King (30).

Fenerbahçe’de kombine fiyatları açıklandı: En ucuzu 3 bin 250 TLFenerbahçe’de kombine fiyatları açıklandı: En ucuzu 3 bin 250 TL

Aziz Yıldırım Dzeko’nun adını vermişti

Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım da 2021 haziran ayında yapılan başkanlık seçimlerinden önce Koç’u Serdar Dursun transferi nedeniyle eleştirmişti. Yıldırım, “Bak Ali Koç, sen Koç’luğunu bil. Sen Rahmi Koç’un torunusun. Sana Darmstadt’tan gidip de Serdar almak yakışmaz. Bak sana söylüyorum. Real Madrid’de Ramos boşta, git Marcelo’yu al. Dzeko’yu al. Fenerbahçe’ye geçmişte kimler geldi bir bak. Alex, Anelka, Roberto Carlos… Anelka’yı Daum yedekte oturttu düşün nasıl işler yapmışız. Gidip Darmstadt’tan Serdar’ı alıyorsan bırak başkanlığı da başkası gelsin. Para yok diyorsan bırak kardeşim başkanlığı, parası olan gelir. Seni paran var diye seçti insanlar, para vermeyeceksen kimse seni seçmez.”

Aykut Kocaman'dan Ali Koç'a: Samimi değilAykut Kocaman’dan Ali Koç’a: Samimi değil

Aziz Yıldırım basın toplantısı yapıyor

Öte yandan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe ile ilgili basın toplantısı yapacak. Bugün saat 14:00’te Beyrerbeyi’ndeki Bosphorus Palace Hotel’de yapılacak toplantıda Yıldırım’ın Ali Koç’un mali genel kuruldaki açıklamalarına yanıt vermesi bekleniyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.