Ali Koç: TFF seçimlerini Adalet isteyenlerin ittifakı kazandı

Fenerbahçe Divan Kurulu'nda konuşan başkan Ali Koç, 'TFF seçiminde adalet isteyenlerin ittifakı kazandı. Yıllar sonra içinde malum unsurların bulunmadığı bir federasyon geldi. O yüzden değişimin olması iyi oldu' dedi.

Spor 27 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, seçimde yarıştığı Aziz Yıldırım'la kucaklaştı.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı. Sarı-lacivertli kulüpte 20 sene başkanlık yapan Aziz Yıldırım, seçimli genel kurul dışında 2018’in ardından ilk defa toplantıda yer aldı. Divan Kurulu saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Divan Kurulu başladı. Toplantı öncesi Ali Koç ile Aziz Yıldırım’ın birbirine sarılması ve selamlaşması üyeler tarafından alkışlandı.

Şekip Mosturoğlu: Fenerbahçe çağı başlayacak

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu, yeniden başkan seçilen Ali Koç ve yönetim kurulunu tebrik ederek sözlerine başladı. Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Mosturoğlu, Toplantının açılış konuşmasını yapan Şekip Mosturoğlu, “Geçtiğimiz sene futbolda hak ettiğimizi düşündüğümüz kupalar saha dışı sebeplerle elimizden alınmıştır. Futbolda yeni sezondan itibaren Fenerbahçe çağı başlayacak. Ali Koç ve Aziz Yıldırım tarafından karşılıklı atılan adımlar onların önderliğinde yaratılmış tablo camiamızın özlemini duyduğu özel bir tablodur. Bir ve beraber olunduğunda bizi durdurabilecek hiçbir güç yoktur. Bunun en net örneği 3 Temmuz sürecidir” dedi.

Şekip Mosturoğlu, futbolda hak ettiği kupaların saha dışı nedenlerle ellerinden alındığını söyledi.

Toplantıda daha sonra faaliyet raporunu okuyan Burak Kızılhan, “Yeni seçilen federasyondan tek beklentimiz adil yaklaşımla tüm takımlara eşit mesafede, Türk futbolunun geleceğini düşünerek adımlar atılmasıdır” dedi. Futbolda yeni sezona ilişkin beklentileri aktaran Kızılhan şunları söyledi: “Yapılan haksızlıklar, yapılan kayrılma tüm Türkiye’nin gözü önünde oldu. RAMS Park’ta her şeye rağmen galip gelerek şampiyonluğu kimin hak ettiğini gösteren takımımıza minnettarız. Mourinho liderliğinde bu sezonun Fenerbahçe için büyük başarılara sahne olacağına tüm kalbimizle inanıyoruz.”

Burak Kızılhan TFF’den adil olmasını beklediklerini söyledi.

Derneklere kombine yerine bilet

Burak Kızılhan, 2024-25 sezonu için yaklaşık 16 bin kombine yenilendiğini söyleyerek “Derneklerimize kombine yerine maç bileti uygulamasına geçtiğimiz için yenileme oranı yüzde 80 olmuştur. Kombine sayısını 25 binde tutma kararımız her maç yaklaşık 16 bin bilet satabileceğimiz anlamına geliyor. Bu vesileyle hem daha çok taraftarımıza ulaşmayı hem de gelirlerimizi artırmayı hedefliyoruz” dedi. Başkan Ali Koç’un Bodrum’daki açıklamalarının amacından saptırılmaya çalışıldığını belirten Fenerbahçe yöneticisi, “Fenerbahçe bir ve beraber olursa tüm zorlukları aşacak güce sahiptir. Fenerbahçe dünyanın en büyük spor kulübü diyoruz. Marka değeriyle kıyasladığımızda bizim kadar farklı branşta aktif başka spor kulübü yok. Fenerbahçe bu branşlarda sadece aktif değil, hepsinde zirve yarışı içinde. Rakipler değişiyor ama Fenerbahçe adı hep aynı yerde kalıyor” diye konuştu. Yönetici Selma Altay Rodopman, kongre üyeleri için oluşturulan ‘Özel Sadakat Programı Fenerclusive’ hakkında bilgiler verdi.

Ali Koç, Fenerbahçe’ye ‘Dünyanın En Büyük Spor Kulübü’ vizyonunu Aziz Yıldırım’ın kazandırdığını söyledi.

Üyelerin yaptığı konuşmadan sonra kürsüye Ali Koç geldi. Fenerbahçe Başkanı özetle şunları söyledi…

Olimpiyata giden sporcularımıza hakkını verenlere teşekkür ediyorum: Sayın başkanımız Aziz Yıldırım, yıllarca Fenerbahçe’ye hizmet etmiş yöneticilerimiz, sizleri saygıyla selamlıyorum. Toplantımız anlamlı bir tarihe rastladı. Olimpiyatlara katılımda gösterdiğimiz başarı dillendirildi, hepimiz gurur duyuyoruz. Tüm sporcularımızın şansları bol olsun. Ülkemiz bunu hak ediyor. Bu sporcuları yetiştiren kulüplere, hakkını veren medya mensuplarına, kanallara, gazetelere de özellikle teşekkür etmek istiyorum. Belli yerler imtina ediyorlar çünkü. 27 sporcu başka kulüplerden gitse daha rahat teşekkür ederlerdi belki.

Fenerbahçe’ye ‘dünyanın en büyük spor kulübü’ vizyonunu Aziz Yıldırım yerleştirdi: Amatör sporlara önceki yönetimlerde yapılan yatırımları devam ettirmeye çalışıyoruz. Aziz başkanın burada olması çok anlamlı çünkü Fenerbahçe’ye dünyanın en büyük spor kulübü vizyonunu yıllar önce o yerleştirdi. Bizler de elimizden geldiği kadar devam ettirmeye çalışıyoruz. İyi de bir iş çıkarttığımızı düşünüyorum.

Enerjimizi birbirimize değil rekabete harcayacağız: ‘Seçimi kim kazanırsa kazansın Fenerbahçe kazanır’ demiştim ve gerçekten böyle oldu. Camiamızın arzu ettiği istenilen tablo, Fenerbahçelilerin bu durumdan mutlu olmaları, bugün kürsüde YDK üyelerinin bu konuya değinmesi önemliydi. Artık enerjimizi birbirimize değil rekabete harcama zamanı geldi.

Kulüpler Birliği'nde büyük sürpriz: Ali Koç yeniden başkanKulüpler Birliği’nde büyük sürpriz: Ali Koç yeniden başkan

Aziz Yıldırım’ı maçlara çağırdı: Aziz Yıldırım’ın mevcudiyetinin, başkan kim olursa olsun destek vermesinin rekabette büyük avantaj kazandıracak. Bunu inşallah ileriki günlerde göreceğiz. Burada olduğu için başkanımıza ve arkadaşlarına teşekkür ederim. Sayın başkan inşallah maçlarda da bizlerle beraber olursunuz, sadece futbolda değil çünkü bunlarda sizin emeğiniz var.

Biz özgür ve bağımsız futbol istiyoruz: Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde adalet isteyenlerin, haklı rekabet isteyenlerin, demokrasiye inananların, eski yönetimle futbolun bir adım daha ileri gitmeyeceğine inananların birlik ve beraberliği kazandı. Bu seçim sonuçlarının ileriye dönük olarak Türkiye’de futbolun özgür ve bağımsız olmasının ne kadar istendiğini de gösterdiğini söyleyebiliriz. Türkiye sporda dünya çapında bir ülke olacaksa tabi devletin çorbada payı olacak. Biz kurulların oluşumunda liyakat bazlı seçimlerin olmasını istiyoruz. Bir kulübün tahtası kapandığı zaman sihirli elin değmesini istemiyoruz. Biz özgür ve bağımsız futbol istiyoruz.

Değişimin kazanması iyi oldu: Bir üyemiz ‘Gelen gideni aratır mı?’ dedi. Başkan olarak şunu söyleyebilirim. Değişimin kazanması daha iyi oldu. Yıllar sonra o malum unsurları içinde bulundurmayan bir federasyon geldi.

Bu saatten sonra söylem değil eylem önemli: TFF’nin yeni yönetiminin Fenerbahçe ile ilişkilerinin nasıl olacağını bilemem. Bu saatten sonra söylemler değil eylemler önemli. Sayın başkan ve yönetimi adil iklimi sağlayabilirlerse buna en büyük desteği Fenerbahçe verir ama gidenlerin sağlayamayacağı kesindi. Bu değişimin olması iyi oldu. Gidenin arkasından konuşmak istemiyorum ama Fenerbahçe’ye büyük maliyeti oldu.

Yeni TFF işe hakemlere operasyonla başladı; Büyükekşi'nin gözde hakemine düdük astırdıYeni TFF işe hakemlere operasyonla başladı; Büyükekşi’nin gözde hakemine düdük astırdı

Bodrum’da miting lafını cımbızla çektiler: Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın eski yönetime açık açık karşıydı. Bodrum’da miting lafını kullandım. Her şeyi cımbızla çekiyorlar. Muhtelif yerlerde çok davet aldık, aramızda düşündük, İstanbul’da bir şey mi yapsak? Taraftar buluşması anlamında söyledim. Her zaman yaptıkları gibi cımbızla çekip bir yerlere getirmek istediler.

Şekip Mosturoğlu ile azami müşterekte buluştuk: Bugün toplantıya dört yöneticimizin katılması konusunu da ifade etmek istiyorum. Seçimlerden önce YDK başkanının tarafsız olması gerektiğini ve Şekip Mosturoğlu’nun tarafsız olmadığını dile getirdim. Kendisine niye böyle düşündüğümü söyledim. Seçim dönemi siz üyelere telefon ediyorsunuz dedim ama hayır dediler. Biz yıllarca beraber çalıştık. Azami müşterekte buluştuk. Bundan sonraki süreçlerinde başarılar diliyorum.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.