Ali Koç ve saldırgan ceza kurulunda: İşte alacakları ceza

Göztepe- Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili sevkler belli oldu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile ona saldıran Fatih Özkan için istenen cezalar da ortaya çıktı.

Spor 20 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF akreditasyon kartına sahip Fatih Özkan'ın saldırısına uğramıştı.

Hukuk Müşavirliği, Göztepe -Fenerbahçe karşılaşmasıyla ilgili sarı lacivertlilerin başkanı Ali Koç yönetici Burak Kızılhan ve sahada saldırıyı yapan ev sahibi takımın Türkiye Futbol Federasyonu’ndan akredite ettiği Fatih Özkan’ı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti.

Başkan Ali Koç ile yönetici Burak Kızılhan sevk gerekçesi olarak Futbol Disiplin Talimatı’nın (FDK) 46. maddesi ve Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi gösterildi. Talimatlara aykırı hareketi nedeniyle sevk edilen Ali Koç ve Burak Kızılhan tedbirsiz olarak PFDK’ya gönderildi.

FDT’nin 46. maddesi şöyle: Futbol ile ilgili mevzuat hükümlerini, TFF düzenlemelerini, futbol oyun kurallarını ihlal eden kişi veya kulüpler, bu hususta ayrı ceza hükmü bulunmadığı takdirde bu talimatta belirlenen disiplin cezaları ile cezalandırılır. Talimat ve statülerde para cezasına ilişkin özel hüküm bulunmadığı hallerde, olayın oluş şekli ve ağırlığı dikkate alınarak 1.000.000 TL’ye kadar para cezası verilir.

Bu madde uyarınca Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Burak Kızılhan para cezası alacak.

Ali Koç saldırıdan sonra ilk kez konuştu: FETÖ zamanı gibiAli Koç saldırıdan sonra ilk kez konuştu: FETÖ zamanı gibi

Fatih Özkan saldırıdan tedbirli sevk edildi

Ali Koç’a saldıran ve tedbirli olarak sevk edilen Göztepe görevlisi Fatih Özkan’a ise FDK’nın 46. maddesinin yanı sıra ‘Saldırı’ başlıklı’ 44. maddeden ceza istendi. FDK’nın 44. maddesi şöyle: Saldırının, futbolculara, yöneticilere, görevlilere veya diğer kişilere yönelik olması halinde kulüp yöneticilerine 75 ila 180 gün hak mahrumiyeti cezası ile birlikte Süper Lig kulübü yöneticileri için 157.500.-TL’den 675.000.-TL’ye kadar para cezası verilir.

Buna göre saldırgan en fazla altı ay ve 675 bin TL para cezasına çarptıralacak. Ancak yargının söz konusu kişi hakkında 6222 numaralı yasa uyarınca seyirden men cezası verebileceği belirtiliyor.

Ayrıca söz konusu karşılaşmada çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedenleriyle Göztepe, çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları gerekçeleriyle de Fenerbahçe PFDK’ya sevk edildi.

Saldırgan, Ali Koç ve Fenerbahçe'den özür dilediSaldırgan, Ali Koç ve Fenerbahçe’den özür diledi

Diğer sevklerse şöyle…

Galatasaray: Merdiven boşluklarının boş bırakılmaması.

Konyaspor: Saha olayları, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve talimatlara aykırı hareket.

Gaziantep FK: Çirkin ve kötü tezahürat.

Başakşehir: Çirkin ve kötü tezahürat.

Kayserispor: Çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları.

Sivasspor: Çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları.

Antalyasporlu futbolcu Güray Vural: Kural dışı hareket.​​​​​​​

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.