Ali Koç’un eleştirdiği Bakan Bak’tan Fenerbahçe’ye zeytin dalı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un TFF seçimleri nedeniyle hedefe koyduğu Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Paris Olimpiyatları'na en çok sporcu gönderen sarı lacivertlileri tebrik etti.

Spor 22 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Ali Koç, Gençlik ve Spor Bakanı Bak'ı her kulübe eşit mesafede durması için uyardı.

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun zaferiyle biten Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sert bir konuşma yaparak eski başkan Mehmet Büyükekşi’yi ağır şekilde eleştirdi. Seçimlerden sonra 19 Temmuz’da Bodrum’da yapılan Dünya Fenerbahçeliler Günü kutlamasına katılan Koç “Bir spor bakanımız var, ‘Ali Koç’un kayığına binmeyin’ diye oraya buraya mesajlar veriyor. Ona da buradan mesajım olsun, yanlış yapıyorsunuz Fenerbahçe’ye. Bir spor bakanı her kulübe eşit mesafede olur. Buradan da selam olsun kendisine” dedi.

Bu açıklamanın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak sessizliğini Paris Olimpiyatları için yaptığı açıklamayla bozdu. Paris’te mücadele edecek 102 sporcu için 31 spor kulübüne teşekkür eden Bak, Fenerbahçe’ye ayrı bir paragraf ayırdı.  Spor Bakanı Paris’e en çok sporcu gönderen Fenerbahçe’yi kutlayarak şunları söyledi: “Olimpiyat kotası alan 102 sporcumuzun 27’si Fenerbahçe Spor Kulübünün sporcusu. En fazla sporcu sayısıyla Türk sporuna büyük katkı sunan Fenerbahçe Spor Kulübü’nü tebrik ediyorum. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ve ENKA Spor Kulübü olimpiyatlara en çok sporcu kazandıran ilk üç kulübümüz arasında. Tüm kulüplerimizi, sporcularımızı, antrenörlerimizi, yöneticilerimizi ve emek veren tüm spor insanlarını kutluyor, kulüplerimizin başarılarının devamını diliyorum.”

Ali Koç: Futbolu dizayn edenlerin sonuna az kaldıAli Koç: Futbolu dizayn edenlerin sonuna az kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.