Alman futbol efsanesi Beckenbauer hayatını kaybetti

Alman futbol tarihinin en başarılı insanlarından olarak kabul edilen ve tarihi başarıların altında imzası bulunan Franz Beckenbauer hayatını kaybetti.

Spor 8 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Alman futbol efsanesi 78 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Alman futbolu denince ilk akla gelen isimlerden efsane isim Franz Beckenbauer 78 yaşında hayata gözlerini yumdu. Beckenbauer, 1964 yılında Bayern Münih altyapısından çıktıktan sonra hem oyuncu hem de teknik direktör olarak uzun bir futbol kariyerine sahip oldu. Doğduğu şehir olan Bavyera ekibinde 13 yıl boyunca oynadı ve iki Altın Top dahil sayısız kupa kazandı. Efsane isim futbolcu olarak 1974’te teknik direktör olarak 1990’da ülkesiyle Dünya Kupası kazanma başarısı göstermişti.

Alman efsane dördü Bayern biri Hamburg’la olmak üzere beş kez Bundesliga kazanma başarısı gösterdiği futbolculuk kariyerinde dört kez Almanya Kupası elde etti. 1967’de Kupa Galipleri Kupası kaldıran Kaiser, Bayern’le üç kez Avrupa Kupası sevinci yaşadı. Franz’ın futbolculuk döneminde Alman Milli Takımı’yla tek başarısı Dünya Kupası zaferi değildi. 1966’da finale kadar gelen takım İngiltere’ye yenildi, 1970’te ise üçüncü oldu. Öte yandan aynı nüve Franz’ın da önderliğinde 1972’de Avrupa’nın en büyüğü olurken 1976’da finalde Hollanda’ya boyun eğdi. Almanya’da dört kez yılın futbolcusu olan Franz, 1974’te Dünya Kupası’nda gümüş top ödülünü aldı, 1966’da bronz ayak ödülüyle beraber turnuvanın en iyi genç oyuncusu ödülüne layık görüldü. Günümüz futbolunda yer almayan libero mevkisinde 60’ların sonu ve 70’lerde yaptıklarıyla dünya futboluna damgasını vuran isim 21. yüzyılın en önde gelen futbol insanlarından biri olarak akıllara kazındı.

Beckenbauer’in kariyeri.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.