Almanya yıkıldı, Fas tarih yazdı

FIFA Kadınlar Dünya Kupası H Grubu son maçında Güney Kore ile 1-1 berabere kalan Almanya turnuvaya grup aşamasında veda etti. Kolombiya ile 0-0 berabere kalan Fas ise tarihinde ilk defa katıldığı turnuvada bir üst tura çıkarak tarih yazdı.

Spor 4 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Almanya gruptan çıkamadı, Fas büyük başarıya imza attı.

Bu sene ilk defa 32 takımla düzenlenen ve Avustralya ile Yeni Zelanda’nın ev sahipliği yaptığı Kadınlar Dünya Kupası sürprizlere sahne olmaya devam ediyor. İki gün önce Brezilya grup aşamasında elenmişti. Aynı gün Avrupa temsilcisi İtalya da saf dışı kalmıştı. Dün de H Grubu’nun son maçları büyük sürprizlere sahne oldu.

Almanya ve Güney Kore’yi karşı karşıya getiren mücadele 6. dakikada Cho So-Hyun’un golüyle başladı. Almanya bu gole devre arası olmadan hemen önce Alexandra Popp’la yanıt verdi. Popp üçüncü maçında dördüncü golünü attı. Maçın ilk 45 dakikası bittiğinde Almanya gruptan çıkar vaziyetteydi. Ancak Fas, 45+4’te Kolombiya’ya karşı Anisa Lahmari’nin golüyle öne geçti. Bu durum Almanya’nın gol bulmasını zorunlu kıldı. Popp ikinci yarıda ağları bir kez daha havalandırdı ancak VAR, ofsayt olduğunu saptadı.

Kadınlar Dünya Kupası'nda şok: Brezilya ve İtalya grup aşamasını geçemediKadınlar Dünya Kupası’nda şok: Brezilya ve İtalya grup aşamasını geçemedi

Almanlar fazlasıyla zorladığı Kore kalesini aşamadı ve maç 1-1 sonuçlandı. Fas, Kolombiya karşısında üstünlüğünü korudu ve 3 puanı aldı. Bu sonuçların ardından Kolombiya ve Fas 6’şar puanla son 16’ya kalırken Almanya 4 puanla 3. sırada kaldı. Almanlar böylelikle 2003 ve 2007’de iki kez kazandığı turnuvada tarihinde ilk kez grup aşamasında elendi.

Almanya’nın elenmesini trajik kılan bir başka faktör, Avrupa ekibinin turnuvaya Fas’ı 6-0 mağlup ederek başlamış olması. Almanlar ikinci maçta Kolombiya’ya 2-1 kaybettiler ve son maçlarında Kore’yle berabere kaldılar. Fas ise tarihinde ilk kez katıldığı turnuvada gruplardan çıkarak büyük başarıya imza attı.

İngiltere ve Hollanda farka koştu: ABD uçurumun kenarından döndüİngiltere ve Hollanda farka koştu: ABD uçurumun kenarından döndü

Son 16 turunda Fas, Fransa ile eşleşti. Maç 8 Ağustos saat 14.00’te. Kolombiya ise Jamaika ile kozlarını paylaşacak. Bu maç da aynı tarihte saat 11.00’de. Dünya Kupası’nda şu ana dek dünya sıralamasında ilk 10’da yer alan 3 takım elendi: Almanya, Kanada, Brezilya.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.