Almanya’da yılın futbolcusu İlkay Gündoğan

Manchester City ile lig, kupa ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan İlkay Gündoğan, Almanya’da yılın futbolcusu seçildi. Futbocu, sezon başında Barcelona'ya transfer olmuştu.

Spor 8 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
İlkay Gündoğan geçen sezonu Manchester City formasıyla üç kupayı kaldırarak tamamladı.

İngiltere’nin Manchester City takımıyla geçen sezon Şampiyonlar Ligi, Premier Lig ve FA Kupası’nı kazanan, Almanya milli takımının Türk asıllı oyuncusu İlkay Gündoğan, kariyerinde ilk kez Almanya’da yılın futbolcusu seçildi. Barcelona’ya transfer olan 32 yaşındaki futbolcu, 1960 yılından bu yana Kicker dergisi tarafından düzenlenen ve spor gazetecilerinin oylarıyla belirlenen yılın futbolcusu ödülüne, aldığı 198 oyla layık görüldü. İlkay Gündoğan “Sıkı çalışmanın karşılığında alınan bu ödül ‘çok ama çok güzel bir takdir” dedi.

Lahm yazdı... Her şeyin toplamı: İlkay Gündoğan ve Luka ModricLahm yazdı… Her şeyin toplamı: İlkay Gündoğan ve Luka Modric

Kaptanlığını yaptığı Manchester City ile kusursuz bir sezon geçiren ve çıktığı 51 resmi maçta toplam 18 gol ve asist katkısı yapan Gündoğan’ın, önümüzdeki yıl Almanya’nın ev sahipliğinde yapılacak olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda, Alman Milli Takımı’nın en önemli kozlarından biri olması bekleniyor. Oylamada ikinci sırayı 98 oyla, Werder Bremen ve Almanya Milli Takımı’nın golcüsü Niclas Füllkrug elde etti.

Dünya İlkay Gündoğan'ı konuşuyor... 'Mütevazı lider'in öyküsüDünya İlkay Gündoğan’ı konuşuyor… ‘Mütevazı lider’in öyküsü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.