Amedspor’un yeni teknik direktörü Ersun Yanal

TFF 1. Lig'e yükselen ve teknik direktör Mesut Bakkal'la yollarını ayıran Amedspor, deneyimli isim Ersun Yanal'la prensip anlaşmasına vardı.

Spor 7 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
TFF 1. Lig'in yeni ekibi Amed, Ersun Yanal ile anlaştı.

Amedspor, TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta 81 puan toplayarak şampiyon oldu ve TFF 1. Lig bileti kazandı. Amed’de şampiyonluğun ardından teknik direktör Mesut Bakkal’la yollar ayrıldı.

Son olarak Süper Lig’de Şubat 2023 ve Nisan 2023 arasında Alanyaspor’u çalıştıran Yanal, 2023-24 sezonunu boş geçmişti. Bu süreçte yayıncı kuruluşta yorumculuk yapmıştı. Daha önce kariyerinde Denizlispor, Yeni Salihlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Trabzonspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe ve Antalyaspor gibi ekipleri de çalıştıran Yanal, bir dönem Türkiye Milli Takımı’nda da görev almıştı.

Amed’den yapılan açıklamada “Amedspor olarak, Türk futbolunda devrim yaratan teknik direktörlerden Ersun Yanal ile prensipte anlaşma sağlamış bulunmaktayız” dendi. Ersun Yanal ise “Futbol, hepimizin ortak duygusu, ortak coşkusu, ortak heyecanı. Türkiye bir futbol ülkesi ve hepimizin daha iyi futbol felsefesine ulaşması için el ele vermesi gerekiyor. Amedspor ile başlayacağımız yolculuğun her dakikası bu açıdan çok önemli ve değerli” dedi.

Yanal, Amedspor’la beraber TFF 1. Lig macerasına atılacak. Ajansspor’un aktardığı bilgiye göre Diyarbakır ekibi deneyimli isimle 1+1 yıllık anlaşmaya vardı. Yanal son görevinde Alanyaspor’un başında 6 maça çıkan tecrübeli teknik direktör Yanal, sahadan 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrıldı.

Yine Ajansspor’un aktardığına göre Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Başkan Vekili Barın Durmaz ve Futbol Şube Sorumlusu Şefik Özdil, Yanal ile İzmir’de iki gün süren görüşmeler sonucunda el sıkıştı. Amedspor’un 11 Haziran Salı günü yapılacak genel kurulunun ardından Yanal ile bir yıllık sözleşme imzalanacak.

Yanal kariyerindeki tek şampiyonluğu Fenerbahçe’yle beraber 2013-14 sezonunda yaşamıştı. Bu zafer kulübün yaşadığı son Süper Lig şampiyonluğu olmuştu. Yanal özellikle Gençlerbirliği ve Manisaspor dönemlerinde mütevazı kadrolara oynattığı futbolla Türk futbolunun gündemine oturmuştu. Fenerbahçe’yle yakaladığı başarı sonrası iki dönem Trabzonspor’un başına geçen deneyimli isim istikrar yakalayamamıştı. Yanal’ın şimdiki hedefi Diyarbakır ekibini Süper Lig’e taşımak olacak.

TFF 2024-25 Süper Lig takvimini açıkladıTFF 2024-25 Süper Lig takvimini açıkladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.