Amerikan arenasında zafer Aryna Sabalenka’nın

Sezonun son Grand Slam tenis turnuvası Amerika Açık'ta tek kadınlar finali Aryna Sabalenka ve ev sahibi raket Jessica Pegula arasında oynandı. Rakibini 7-5 biten iki set sonucu mağlup eden Sabalenka kariyerinin ilk Amerika Açık zaferine uzandı.

Spor 8 Eylül 2024
Aryna Sabalenka, Amerika Açık'ta şampiyon oldu.

Amerika Açık’ta tek kadınların en büyüğünü belirleyecek maç Arthur Ashe Stadyumu’ndaki tıka basa dolu tribünler önünde oynandı. İki numaralı seri başı ve son Avustralya Açık şampiyonu Aryna Sabalenka’nın kariyerinin ilk Grand Slam finaline yükselen ev sahibi raket Jessica Pegula’yla karşılaştığı maçı tribünden izleyenler arasında Formula 1’in yaşayan efsanesi Lewis Hamilton da vardı.

Maça iyi başlayan Belaruslu Sabalenka setin başlarında rakibinin servisini kırmayı başardı. Pegula ilerleyen süreçte geri dönmeye çalışsa da bu avantajını setin sonuna kadar sürdüren Sabalenka 7-5’lik skorla şampiyonluk yolunda önemli bir adım atarak maçta 1-0 öne geçti.

Sabalenka ikinci sete de fırtına gibi girdi ve henüz ilk oyununda Pegula’nın servisini kırarak 3-0 öne geçti. Setin dördüncü oyununda Sabalenka durumu 40-30’a getirerek bir kez daha servis kırma şansı yakalasa da rakibine izin vermeyen Pegula önce servis kırma sayılarını geri çevirdi, devamında ise Sabalenka’nın servislerini üst üste kırarak bir anda 3-0 yenik durumdan 4-3’lük üstünlüğe yükseldi.

Pegula ikinci setin ortalarında büyük bir geri dönüşe imza attı.

Pegula’nın bu büyük geri dönüşü Sabalenka’yı oyundan düşürmedi. 4-3 yenik duruma düşmesinin ardından toparlanan Belaruslu raket maçın kalanında daha az hata yapan taraf olmayı başararak bu setten de 7-5 galip ayrıldı ve maçı 2-0 kazanarak kariyerinin ilk Amerika Açık zaferini elde etti.

Bu sezon Avustralya Açık’ın ardından Amerika Açık’ta da zafere ulaşan Sabalenka kariyerinin üçüncü Grand Slam şampiyonluğunu kazanırken 2024 yılı içerisinde sert kortta düzenlenen iki Grand Slam’i de birincilikle noktalamış oldu. Sabalenka ayrıca kadın tenisinde 2016’dan sonra aynı yıl içinde hem Avustralya, hem de Amerika’da zafere ulaşan ilk isim oldu. Bu başarıyı son olarak Angelique Kerber tatmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.