Ana Markovic’ten Mbappe ve Haaland’a çağrı

Hırvat futbolcu Ana Markovic, dünya futbolunun yıldız isimlerinden Kylian Mbappe ve Erling Haaland'a seslenerek kadın futboluna destek vermelerini istedi.

Spor 17 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Ana Markovic kadın futboluna ilginin artması için ünlü futbolculara çağrıda bulundu.

İsviçre’nin Grasshopper’da forma giyen 24 yaşındaki forvet oyuncusu Ana Markovic; Kylian Mbappe, Neymar ve Erling Haaland’a seslendi. Markovic, kadın futbolunun gelişimi için yıldız isimlerden destek istedi.

Kadın futboluna eskiye göre daha fazla ilgi gösterildiğini düşündüğürü söyleyen Ana Markovic şöyle konuştu: “Her konuda gelişiyoruz. Kalite, oyun tarzı ve sahip olduğumuz fırsatlar sonucu kadın futbolu daha fazla dikkat çekti. Erkeklerin ve erkek oyuncuların bize inanması gerektiğini düşünüyorum, hatta kadınların da dahil herkesin bize inanması gerekiyor. Futbolun en büyük isimlerinin bizim maçlarımızı izlemeye gelmeleri, Mbappe veya Haaland gibi oyuncuların kendi kulüplerinin maçlarını izlemelerini istiyorum. Neymar’ın Brezilya maçlarını izlemesi halinde kadın futboluna yardımcı olabileceğini düşünüyorum.”

Kadın futbolunda oyun kalitesinin geçmişe göre yükseldiğini belirten futbolcu “Sanırım insanlar çabalarımızı, bunun için çok çalıştığımızı anlıyor çünkü gerçekten daha iyi olmaya çalışıyoruz. Bu büyümenin bir nedeni de tüm kadınların da futbolumuza katkı sağlamasıdır” dedi.

Büyükekşi: Dursun Özbek de Ali Koç da Arabistan'ı onayladıBüyükekşi: Dursun Özbek de Ali Koç da Arabistan’ı onayladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.