Anadolu Efes İspanya’da da kayıp

EuroLeague Anadolu Efes deplasmanda Valencia'ya 93-88 yenildi ve üst üste beşinci yenilgisini aldı. Karşıyaka ve Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde play-in aşamasına galibiyetle başladılar.

Spor 4 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes, kötü gidişi Valencia karşılaşmasında da durduramadı.

EuroLeague’in 18. haftasında Anadolu Efes Valencia Basket’e konuk oldu. Pabellon Fuente de San Luis Salonu’nda oynanan müsabakanın ilk periyodunda her iki takımda birbirine sert savunma uyguladı, ilk periyot 18-18 eşitlikle tamamlandı.

İkinci çeyrekte her iki takım da hücumda etkili oynarken Anadolu Efes soyunma odasına 45-43 önde gitti. Üçüncü periyotta hem pota altından hem de dış atışlarda daha etkili olan Valencia Basket üçüncü çeyreği 71-66 önde tamamladı.

Ömer Faruk Yurtseven, Utah Jazz'a teşhisi koydu: Doğum sancısıÖmer Faruk Yurtseven, Utah Jazz’a teşhisi koydu: Doğum sancısı

Final periyodunda bir ara dokuz sayıya (91-82) kadar çıkan farkı son dakikalarda üç sayıya (91-88) kadar indiren Anadolu Efes geri dönüşü tamamlayamadı ve mücadeleyi 93-88 kaybetti.

Anadolu Efes’te Shane Larkin 20, Tyrique Jones 15, Elijah Bryant 13, Tibor Pleiss 11, Rodrigue Beaubois sekiz sayıyla oynadı. Valencia’da ise Chris Jones ve Brandon Davies 15’er, Damien Inglis ve Semi Ojeleye 14’er, Jared Harper ve Nathan Reuvers ise 10’ar sayı ile maçı tamamladı. Bu sonuçla Anadolu Efes EuroLeague’de üst üste beşinci, toplam 11. yenilgisini almış oldu. Valencia ise 10. kez kazanarak play-off yarışını takibini sürdürdü.

Çift maç haftasını İspanya deplasmanında geçirecek olan Anadolu Efes cuma günü WiZink Center deplasmanında evinde hiç yenilgisi olmayan Real Madrid’in konuğu olacak.

Antoine Griezmann, Alperen Şengün'ü beğendiAntoine Griezmann, Alperen Şengün’ü beğendi

Karşıyaka evinde hata yapmadı

Basketbol Şampiyonlar Ligi play-in ilk maçında Karşıyaka konuk ettiği İspanyol ekibi Rio Breogan’ı 89-85 yendi. İki galibiyete ulaşacak ekibin son 16 turuna kalacağı eşleşmede ikinci karşılaşma 10 Ocak Çarşamba günü İspanya’da oynanacak. Karşıyakalı taraftarlar karşılaşma başladıktan sonra İstiklal Marşı okumaya başladı. Marş tamamlanana kadar müsabaka durdu.

Galatasaray son nefeste

Play-in aşamasındaki ilk maçında Derthona’ya konuk olan Galatasaray ise rakibini uzun oyuncu David McCormack’in son hücumdaki basket faulüyle 71-70 mağlup etti. Seride 1-0 öne geçen Galatasaray rövanş maçını 9 Ocak Salı 20.00’de İstanbul’da oynayacak. Sarı-kırmızılı ekip bu maçı kazanması halinde adını son 16 turuna yazdıracak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.