Anadolu Efes normal sezonu lider bitirdi

Darüşşafaka deplasmanından 87-74 galip ayrılan Anadolu Efes, Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu lider bitirmeyi garantiledi.

Spor 30 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Shane Larkin önderliğindeki Anadolu Efes, normal sezonu lider bitirdi.

Bu sezon EuroLeague’de beklediğini bulamayan ve Virtus Bologna’ya yenilerek play-in aşamasında Avrupa defterini kapatan Anadolu Efes, gözünü Süper Lig’e çevirdi. Efes, kritik maçta Daçka’ya konuk oldu. 13 üçlük isabeti bulan Anadolu Efes rakibine üstünlük imkanı tanımadığı karşılaşmadan 87-74 galip ayrıldı ve normal sezonu lider bitirmeyi garantiledi.

Anadolu Efes’te yıldız gard Shane Larkin 27 sayı, 5 asist, 4 ribauntluk bir performans ortaya koydu ve karşılaşmanın yıldızı oldu. Will Clyburn 19 sayıyla eski takımına karşı etkili oldu. Ercan ve Elijah Bryant da 10’ar sayı kaydettiler. Anadolu Efes, 29. maçında 25. kez kazandı. Lacivert beyazlı takımın en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 28 maçta 23 galibiyeti vardı. Fenerbahçe kalan maçlarını kazanıp Efes son maçında kaybetse dahi Efes sezonu lider bitirecek çünkü ikili averajda Fenerbahçe’nin önünde yer alıyorlar. Bu sonuçla beraber Anadolu Efes, Süper Lig play-off’larında oynayacağı bütün serilerde ev sahibi avantajını elinde bulunduracak.

Pazartesi gündemi: eSüper Lig’de şampiyon belli olduPazartesi gündemi: eSüper Lig’de şampiyon belli oldu

Larkin’den basındaki iddialara yalanlama

Bu arada Anadolu Efes’le sözleşmesi sona erecek gard Shane Larkin, İspanyol basınında kendisi hakkında çıkan iddiaları yalanladı. Estendo’nun haberine göre Larkin, Fenerbahçe’nin 3 yıl için 11.5 milyon dolarlık teklifini geri çevirip Anadolu Efes’le 3 yıl için 10.5 milyon dolara sözleşme uzattı. Ancak oyuncu bu iddiaları “Sahte haber” diyerek kişisel sosyal medya hesabından yalanladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.