Anadolu Efes-Shane Larkin birlikteliği dört sene daha

Türk basketbolunu EuroLeague'de temsil eden takımlardan Anadolu Efes, kaptanı Shane Larkin'le dört senelik yeni sözleşme imzaladığını açıkladı.

Spor 3 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Anadolu Efes kaptanıyla dört sene daha.

2018-19 sezonunun başından beri Anadolu Efes forması giyen ABD’li gard Shane Larkin kariyerine lacivert-beyazlı kulüpte devam edecek. 31 yaşındaki oyuncu İstanbul ekibiyle dört senelik sözleşme imzaladı.

Miami Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra NBA’de şansını deneyen Larkin, Dallas Mavericks, New York Knicks ve Brooklyn Nets gibi takımlarda istediğini bulamadı. 2016-17 sezonunda Baskonia’yla ilk Avrupa deneyimini yaşayan oyuncu Boston Celtics formasıyla NBA’e döndü. Ancak burada da istikrar yakalayamadı. Daha sonra temelli Avrupa kararı alan Larkin, Anadolu Efes’e imza attı. Koçluğa Ergin Ataman’ı getiren Efes, eski şaşaalı günlerinin peşindeydi. Bu günlere dönüş için belirleyici isimler Vasilije Micic ve Shane Larkin oldu.

Larkin takımıyla iki kez EuroLeague şampiyonluğu yaşarken bir kere ligin en iyi beşine seçildi. ABD’li üç kez Süper Lig zaferi yaşarken bir kez Türkiye Kupası üç kez de Türkiye Süper Kupası kazandı. Larkin, Şubat 2020’de Türk Milli Takımı’ndan aldığı teklifi kabul ederek ay-yıldızlı milli takım formasını giymeye başladı. Bu vesileyle Anadolu Efes formasını Süper Lig’de yerli statüsünde terletebiliyordu. Ta ki geçen yaz olimpiyat elemeleri için toplanan milli takım kampına sakatlığı nedeniyle gelemeyene kadar. Basketbol Federasyonu süreç içinde Larkin’in mazeret belirtmeksizin kampa gelmediğini bildirdi ve oyuncuya 5 maç artı 90 bin TL para cezası verdi. Bununla beraber Larkin’in yerli statüsü ortadan kalktı. Aynı cezaya Fenerbahçe forması giyen Scottie Wilbekin de çarptırıldı.

İşte o Larkin, 2023-24 sezonu başıyla beraber Anadolu Efes’in kadrosundaki dönüşümle beraber takımın birinci kaptanı oldu. Taraftarın sevgilisi hüviyeti taşıyan ABD’li oyuncu Vasilije Micic, Bryant Dunston gibi isimlerin ayrılığı ardından takımın her anlamda lideri oldu. Anadolu Efes, Ergin Ataman yönetiminin ardından Erdem Can’la beklediği istikrarı bulamadı. Tomislav Mijatovic’le yoluna devam eden takım sezon sonunu çok iyi geçirdi, Larkin’in de etkisiyle play-in oynama hakkı kazandı. Ancak play-in maçında Virtus Bologna’ya mağlup olunca sezon erken sona erdi. EuroLeague sezonunun bitimiyle beraber Shane Larkin’in geleceği de merak konusuydu. Oyuncuya İstanbul’un diğer yakasındaki dev Fenerbahçe’nin talip olduğu ve sözleşme teklifi yaptığı öne sürüldü. Ancak Larkin tercihini Anadolu Efes’ten yana kullandı ve 31 yaşındaki basketbolcu dört senelik yeni sözleşmeye imza attı. Larkin, geride kalan EuroLeague sezonunda 33 maçta 16.8 sayı, 5.1 asist, 2.8 ribaunt, 1.1 top çalma ortalamaları yakalamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.