Arda Güler, Fenerbahçe’ye 20 milyon Euro kazandırdı, Real Madrid’de bayram havası var

Arda Güler dün resmen Real Madrid'e imza attı. Dev İspanyol kulüp bu transferi dün sosyal medya üzerinden neredeyse canlı yayın yaparak paylaştı. Genç oyuncu Fenerbahçe'ye ilk etapta 20 milyon Euro kazandırdı, iyi oynarsa 10 milyon daha kazandıracak.

Spor 7 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Arda Güler resmen Real Madrid'de.

Arda Güler transferi son dönemde Türk futbolunun gündemindeki en önemli maddelerden biriydi. Oyuncunun Fenerbahçe’de kalıp kalmayacağı merak konusuydu. Temmuzun ilk günleri Arda’nın Barcelona’ya imza atıp bir sene daha Fenerbahçe’de kiralık kalacağı yönünde söylentiler iyice sesli çıkmaya başladı. Barcelona sportif direktörü Deco’nun Arda’yla bire bir görüşmesi ve kulüple Barcelona’nın ilişkilerinin eskiden beri iyi olması bu anlaşmanın gerçekleşeceğine işaret ediyordu.

Fakat bundan 3 gece önce Arda Güler transferinde yarışta olan ve Barcelona ile çekişen diğer dünya devi Real Madrid devreye girdi. Carlo Ancelotti’nin, başkan Florentino Perez’in ve Toni Kroos, Luka Modric gibi tecrübelerin Arda’yı ikna etmek için seferber olduğu haberleri yapıldı. Haberlerden bir diğeri normalde 17.5 milyon Euro serbest kalma maddesi olan Arda’nın, maddi açıdan Fenerbahçe’ye yarar sağlayacak bir anlaşmaya imza atarak Real Madrid’e gitmesiydi. 5 Temmuz’da İsmail Kartal’ın imza töreninde Ali Koç’un da belirttiği gibi genç yetenek Fenerbahçe’de kalacağı herhangi bir senaryonun altına imza atmak istemiyordu. O, eline gelen fırsatı değerlendirmek ve tarihin en büyük kulüplerinden birine gitmek istiyordu.

Pişer miydi Yanar mıydı?Pişer miydi Yanar mıydı?

Arda’nın dileği dün itibarıyla gerçek oldu. Tarafların resmi açıklamaları ardı ardına geldi. Güler, İspanya’ya gitmek üzere yola çıktı. Bu sırada Madrid ekibi hesabından Türk futbol severlerin göğsünü kabartacak şekilde Türkçe tweet attı.

Bundan da bir süre sonra Real, 6 senelik sözleşme imzalayacağı oyuncuyla bugün Türkiye saatiyle 13.00’te imza töreni düzenleneceğini duyuracaktı.

Fenerbahçe ise oyuncusuna veda paylaşımı yapacak ve sözleşmenin detaylarını KAP açıklamasıyla kamuoyuna duyuracaktı.

Açıklamaya göre Arda’nın satışından direkt olarak 20 milyon Euro kazanan takım bonuslardan da 10 milyon Euro elde edecek ve bir sonraki satıştan da yüzde 20 pay alacaktı.

Fenerbahçe Arda’nın satışını böyle KAP’a bildirdi.

Bunun ardından Real Madrid, resmi hesaplarından Arda Güler’in transfer edildiğini duyuracaktı. 18 yaşındaki oyuncunun duyuru tweeti Real Madrid tarihinin en fazla beğeni alan tweeti olarak tarihe geçecekti.

Türk futbol severler ve özellikle Fenerbahçeli taraftarlar adına son derece duygusal dakikaların yaşandığı sosyal medyada bir paylaşım da Arda Güler’den gelecekti. Güler, Fenerbahçe’ye bir videoyla veda edecek, kulübünün kendisi için yaptıklarını unutmayacak, ayrılık sebebini şu anlamlı sözlerle açıklayacaktı: “Veda etmek zor ama bana inananları daha fazla gururlandırmak, vazgeçmek üzere olan herkese ümit olabilmek ve Türk gençlerinin istediklerinde her şeyi başarabileceğini kanıtlayabilmek için bu kararı almam gerekiyordu.”

Bu sırada paylaşımlarına devam eden Real Madrid, Twitter’daki resmi hesabından gün boyunca toplamda tam 11 tane Arda Güler paylaşımı yapacaktı. Bu paylaşımlar yalnızca resmi hesapla sınırlı kalmayacak, Vinicius Jr ve Rodrygo gibi isimler başta olmak üzere Real Madrid oyuncuları da Arda’nın takıma katılmasından duydukları mutluluğu yeni arkadaşlarını karşılayacak paylaşımlarla ifade edeceklerdi. Elbette bu transfer büyük bir genç yeteneğin takıma katılmasından öte Barcelona’yı bir transfer yarışında yenmek demekti. Öyle ya 18 yaşındaki Arda Türkiye Süper Ligi’nde direkt olarak Real Madrid’e giden ilk oyuncu olmasının yanı sıra tarihin en büyük kulüplerinden ikisini ve iki ezeli rakibi birbirine düşürmüştü.

Vinicius Jr’a büyük jest: Rio’daki ırkçılık karşıtı yasanın adı “Vini Jr Yasası” olduVinicius Jr’a büyük jest: Rio’daki ırkçılık karşıtı yasanın adı “Vini Jr Yasası” oldu

İşte 6 Temmuz 2023 tarihi Türk futbol tarihine böyle geçti. Real Madrid tarihinde özel bir yeri olan 6 Temmuz, 2009 yılında Cristiano Ronaldo’nun Real Madrid’e imza attığı gün olarak kayıtlara geçmişti. Bir futbol yıldızı daha aynı tarihte bu kez 2023’te Real Madrid’e imza attı. Arda Güler, Madrid’in yolunu tuttu.

O şimdi Real Madridli: Arda Güler'i 18'inde zirveye çıkaran peri masalıO şimdi Real Madridli: Arda Güler’i 18’inde zirveye çıkaran peri masalı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.