Arda Güler sakatlandı, Ancelotti teselli etti

Real Madrid'e transfer olan Arda Güler bir kez daha sakatlandı. Teknik direktör Carlo Ancelotti, futbolcu için olağanüstü bir yetenek diyerek şöyle konuştu: Arda'nın eski sakatlığı nüksetti, ciddi değil ama çok üzgün.

Spor 11 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Ancelotti, Arda Güler ile yakından ilgileniyor.

Sezon başında Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olan Arda Güler’in peşini şanssızlıklar bırakmıyor. Sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan futbolcu LaLiga’daki Rayo Vallecano ve Şampiyonlar Ligi’ndeki Braga maçlarında kadroya alındı. İki maçta da süre alamayan 18 yaşındaki futbolcudan Valencia maçı öncesi kötü haber geldi.

Kas sakatlığı nükseden futbolcu kadroda yer alamayacak. Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Valencia’ya karşı oynayacağı lig maçı öncesinde basın toplantında konuştu. Takımla birlikte antrenmana çıkmayan Arda Güler hakkında bilgi veren İtalyan çalıştırıcı, “Maalesef talihsizlik oldu. Braga maçından önce bazı sorunlar yaşadı. Önemli olmadığını düşündük, sonrasında devam ettiğini gördük ama ciddi bir şey değil. Küçük bir geri adım diyebiliriz. Onu en iyi şekilde hazırlamak için çalışıyoruz” dedi.

Ancelotti: Arda’yı koruyoruzAncelotti: Arda’yı koruyoruz

‘Olağanüstü bir yetenek’

Arda’nın şu anda üzgün ve kızgın olduğunu söyleyen Ancelotti konuşmasına şöyle devam etti: “Benim ona söyleyebileceğim rahat ve sakin olması. Sadece bu şekilde bu dönemi atlatır ama yaşadıkları her sakatlanan futbolcu için geçerli olduğundan gayet normal. Takım arkadaşların oynarken senin oynayamaman, iyileşmek için zamanın geçmesini beklemek kolay değil. Üzgün ve kızgın olması normal. Ama bizim acelemiz yok. Arda’nın geleceği Real Madrid’de ve bunu en iyi şekilde yapacaktır. Çünkü olağanüstü bir yetenek.”

Arda’nın ilk ağustos ayında sağ dizinden menisküs ameliyatı geçirdiğini ve bu tip sakatlıkların ardından kas sorunlarının çok normal olduğunu anlatan Ancelotti, “Benim futbolculuk dönemimde de benzer sorunlar yaşadım. Arda’nın geleceğine ilişkin kesinlikle hiçbir şüphe yok. Güzel, iyi bir gelecek onu bekliyor” diye konuştu.

Gökçe’nin yazısı akıllara geldi

Ancelotti’nin Arda’nın menisküsündeki sakatlığın diğer kas gruplarını etkilediği açıklamaları sonrası Atilla Gökçe’nin 3 Ağustos tarihli yazısı akıllara geldi. Gökçe söz konusu yazısında Fenerbahçe döneminde oyuncunun ameliyat olması gerekliliğinin gündeme geldiğini belirtmiş ve “Genç futbolcunun sağlık durumunu izleyen akademik unvana sahip görevliler, Başkan Ali Koç ve Teknik Direktör Jorge Jesus’la değerlendirme toplantıları yaptı. Bu toplantılarda Fenerbahçe takım doktoru Burak Kunduracıoğlu da hazır bulundu. Tıp otoriteleri, ‘Arda’nın menisküs bölgesinde sadece bir boşluk var. Acilen ameliyat edilmesi gerekiyor. Müdahale edersek, genç enerjisi ve kas yapılarıyla çabucak iyileşip oyuna dönebilir. Aksi halde ne zaman, kimin elinde patlayacağı bilinmeyen saatli bir bomba olur’ dediler.” diye yazmıştı. Daha sonra ameliyat kararı alınmadığı ve Arda’nın oynamaya devam ettiği de kaydedilmişti.

Arda Güler'in sakatlığı biliniyordu! Saatli bomba Real Madrid'de patladıArda Güler’in sakatlığı biliniyordu! Saatli bomba Real Madrid’de patladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.